El nou monogràfic de Mètode, #Biotec, posa de manifest la importància de la comunicació i la divulgació en el camp de la biotencologia. «Els grans avanços i la rapidesa amb què s’implanten noves tecnologies d’edició genètica desperten enormes expectatives però també generen inquietuds», argumenta Lluís Montoliu, coordinador del número, investigador del CSIC del Departament de Biologia Molecular i Cel·lular del Centre Nacional de Biotecnologia (CNB-CSIC) i del Centre d’Investigació Biomèdica en Xarxa en Malalties Rares (CIBERER-ISCIII).«La bona comunicació de l’aplicació de la biotecnologia en els diversos àmbits –mèdic, agrícola, industrial– ha d’anar acompanyada d’un diàleg constant entre els científics i la societat».

El número de primavera del 2018 reuneix les signatures de Mª Ángela Bernardo-Álvarez, Emma Martínez, Ángel Carracedo, Lourdes Prieto, Dominique Brossard, Vicent Salvador i Boye Llorens Peters, i ha estat il·lustrat per Jorge Carla. L’artista madrileny treballa des del dadaisme i el primitivisme per a realitzar obres en les quals el color i les formes tenen una gran força expressiva, i en aquest cas ha buscat una possible relació entre els seus treballs, abstractes, colorits i rics en matisos, i alguns artícles de biotecnologia sense cap representació fidedigna de la realitat, encara que algunes figures assumeixen la forma de doble hèlix.

Llig l’article sencer al web de Mètode

 

QUÈ ÉS MÈTODE?

Ajudeu VilaWeb, fent-vos subscriptors

Si podeu llegir VilaWeb és perquè milers de persones en són subscriptors i fan possible que la feina de la redacció arribe a les vostres pantalles.

Vosaltres podeu unir-vos-hi també i fer, amb el vostre compromís, que aquest diari siga més lliure i independent encara. Perquè és molt difícil de sostenir un esforç editorial del nivell de VilaWeb, únicament amb la publicitat.

Vicent Partal
Director de VilaWeb