El Banc Central Europea (BCE) ha acordat d’elevar al 2% l’objectiu d’inflació amb l’objectiu de tenir més flexibilitat per fer front a les crisis. En la seva revisió estratègica, la primera d’ençà de fa gairebé vint anys i després de dues crisis econòmiques, el Consell de Govern de la institució monetària ha acordat de flexibilitzar l’objectiu d’inflació, el qual apunta que es pot superar “moderadament” en cas que sigui necessari. Fins ara, el mandat del BCE és mantenir la inflació “pròxima però per sota” del 2%. La “simetria” que impulsa el BCE “significa que les desviacions positives o negatives respecte a aquest objectiu són igual d’indesitjades”, explica el comunicat de la institució amb seu a Frankfurt.

Després de la revisió estratègica, la cúpula del BCE també ha refermat que l’índex de preus al consum harmonitzat és l’eina apropiada per mesurar els preus, però recomana també incloure-hi l’habitatge en els càlculs de la inflació.

“La flexibilitat de l’orientació a mig termini té en compte que la resposta de la política monetària adequada a una desviació de l’objectiu d’inflació està basada en el context específic i depen de l’origen, la magnitud i la persistència de la desviació”, diu el comunicat del BCE.

Combined-Shape Created with Sketch.

Ajuda VilaWeb
Ajuda la premsa lliure

VilaWeb sempre parla clar, i això molesta. Ho fem perquè sempre ho hem fet, d'ençà del 1995, però també gràcies al fet que la nostra feina com a periodistes és protegida pels més de 20.000 lectors que han decidit d'ajudar-nos voluntàriament.

Gràcies a ells podem oferir els nostres continguts en obert per a tothom. Ens ajudes tu també a ser més forts i arribar a més gent?
En aquesta pàgina trobaràs tots els avantatges d'ésser subscriptor de VilaWeb, a què tindràs accés a partir d'avui.