El proper diumenge dia 17 i coincidint amb el Dia Universal de la Sardana, la ciutat de Barcelona inaugurarà la Plaça Joaquim Serra, un espai que està situat al costat de la seu del Districte de Nou Barris i que es coneixia popularment fins ara com a Plaça de les Oliveres. Finalment, aquella iniciativa endegada per l’Agrupació Cultural Folklòrica Barcelona a principis de l’actual segle, es veurà feta realitat gràcies també a l’empenta dels darrers anys de l’Agrupació Sardanista l’Ideal d’en Clavé de Les Roquetes.

La Coordinadora d’Entitats Sardanistes de Barcelona ha organitzat una ballada doble, a partir de les onze del matí, amb les cobles Mediterrània i Sant Jordi-Ciutat de Barcelona.

Precisament, la primera peça musical del programa serà la sardana “Endreça”, de Joaquim Serra, una composició que el compositor empordanès dedicà al gran tenora i amic Josep Coll. I al final del programa també escoltarem una altra gran sardana dedicada a un altre gran tenorista: del mestre sabadellenc Agustí Borgunyó i dedicada al gran Albert Martí, “Recordant l’Albert”.

La part musical la completaran dos temes que ens arriben del País Valencià: el grup Urbàlia Rurana ens cantarà “Tres a buscar fortuna”; i el grup VerdCel ens versionarà el clàssic de Raimon i Salvador Espriu “Inici de càntic en el temple” en el que serà el nostre Youtube de la setmana.

 

Llegir més i escoltar el programa…

Ajudeu VilaWeb, fent-vos subscriptors

Si podeu llegir VilaWeb és perquè milers de persones en són subscriptors i fan possible que la feina de la redacció arribe a les vostres pantalles.

Vosaltres podeu unir-vos-hi també i fer, amb el vostre compromís, que aquest diari siga més lliure i independent encara. Perquè és molt difícil de sostenir un esforç editorial del nivell de VilaWeb, únicament amb la publicitat.

Vicent Partal
Director de VilaWeb