Avui a les 22.10 la televisió basca ETB2 emetrà el documentari Tortures: el crim més ben amagat, que es podrà veure per internet ací. El reportatge recull testimonis de tortures denunciades repetidament al País Basc, com ara la d’Enkarni Blanco, detinguda el 1992 acusada de col·laborar amb ETA; Iñaki Urdanibia, detingut el 1973 perquè militava  al partit comunista EMK, i Gloria Bosque, detinguda els anys 1973 i 1975 perquè era membre del FRAP (Front Revolucionari Antifeixista i Patriota). Vegeu ací el vídeo promocional:

El documentari ha estat elaborat pel programa de reportatges d’investigació ‘360o’. Com ha fet saber ETB2, també han entrevistat en exclusiva Nekane Txapartegi, antiga regidora d’Herri Batasuna exiliada a Suïssa, que va denunciar haver estat violada quan la van detenir el 1999, acusada de ser membre d’ETA.

Entrevista a Eider Hurtado, directora de ‘360o‘: ‘Quan preguntes sobre la casa reial, ningú no vol parlar més del compte’

També participen en el documentari José Manuel Sánchez Fornet, un policia espanyol testimoni de tortures, i Luís Gonzalo Segura, ex-tinent de l’exèrcit de terra espanyol, a qui guàrdies civils destinats al País Basc van explicar que havien practicat tortures.

La setmana passada van emetre el documentari Monarquia: un negoci rendible, una investigació per a descobrir quins interessos amaga actualment la família reial espanyola. S’hi demanen si Felipe VI serà l’últim rei d’Espanya i si la monarquia és encara un negoci rendible.

Ajudeu VilaWeb, fent-vos subscriptors

Si podeu llegir VilaWeb és perquè milers de persones en són subscriptors i fan possible que la feina de la redacció arribe a les vostres pantalles.

Vosaltres podeu unir-vos-hi també i fer, amb el vostre compromís, que aquest diari siga més lliure i independent encara. Perquè és molt difícil de sostenir un esforç editorial del nivell de VilaWeb, únicament amb la publicitat.

Vicent Partal
Director de VilaWeb