Avisen de l’augment de les infeccions de transmissió sexual a l’estiu

  • L'atenció primària de l'Institut Català de la Salut ha detectat un 56% més d'infeccions de transmissió sexual durant els dos darrers anys, i sobretot a l'estiu

VilaWeb
Europa Press
25.07.2018 - 15:35
Actualització: 25.07.2018 - 16:17

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

Les taxes d’incidència d’algunes infeccions de transmissió sexual (ITS) com la sífilis infecciosa, la gonocòccia i la clamídia sovint van essent progressivament més altes durant el segon semestre de l’any. Generalment, durant els períodes de vacances d’estiu s’esdevenen situacions que poden fer créixer el risc d’ITS, que posteriorment es reflecteixen en un augment de casos durant la tardor i l’hivern. L’increment de detecció se situa entre un 5% i un 15 % segons les infeccions registrades, i els creixements més elevats es detecten en els casos de gonocòccia (10%) i de clamídia (15%).

Per aquest motiu, els experts en ITS recomanen que s’adoptin com més mesures millor de prevenció i de reducció de riscs durant els mesos d’estiu. La responsable d’ITS de l’Institut Català de la Salut, Mireia Alberny, ha destacat que durant aquesta època sovint coincideixen alguns factors que fan que aquest perill sigui més alt, com ‘els viatges de qualsevol mena, especialment els destinats al turisme sexual’.

També ha assenyalat que més factors de risc són el fet de començar més aviat a tenir relacions sexuals, de tenir-ne d’esporàdiques amb desconeguts i més parelles sexuals, el consum d’alcohol i més substàncies per a desinhibir-se i cercar el plaer, juntament amb la menor utilització de mètodes de protecció com el preservatiu.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 60€ l'any / 5€ el mes