Aquesta setmana que comença arriba a les llibreries Receptes per enamorar i matar, òpera prima de la sud-africana Sally Andrew (Amsterdam Llibres), una novel·la que barreja el suspens amb receptes saboroses de la Sud-àfrica rural. Llegiu-ne un frangment.

L’editora d’Amsterdam Mireia Lite explica del llibre:

«Aquesta és una novel·la per llegir i degustar com un bon plat cuinat a foc ben lent i acompanyat d’un vi de la terra; una trama plena de crims i misteris molt diferent dels que estem acostumats a llegir. La seva protagonista, la Tannie Maria (baixeta, rabassuda i amb uns cinquanta anys llargs), viu en un petit poblet de Sud-àfrica (el mateix on viu l’autora) on col·labora en el diari local. La seva columna és un consultori sentimental on ella resol dubtes i trifulgues a través de delicioses receptes culinàries per enamorar. El poder emocional de la cuina és un dels grans protagonistes del llibre. Però tot es complica quan rep la carta d’una lectora víctima dels abusos del seu marit, i especialment quan aquesta apareix morta. La nostra protagonista inicia una insòlita investigació que conduirà als lectors a resoldre el cas.

Aquesta novel·la es converteix en un saborós i original llibre, on intervenen ingredients molt diversos: intriga, humor, amor i amistat, que mariden amb aromes i espècies, per convertir la trama en una addictiva i brillant investigació protagonitzada per una detectiva amateur molt poc habitual.

Una primera novel·la escrita per una autora novell que serà traduïda a més de tretze llengües dels cinc continents. Seran molts, doncs, els lectors que podran descobrir aquesta nova veu literària i el seu adorable personatge, Tannie Marie, que esperem que protagonitzi moltes més intrigues, ben servides de noves receptes, i que doni vida a una llarga sèrie de llibres de misteri i cuina: una original combinació no explorada fins ara!»

Coberta Receptes per enamorar i matar

Penseu amb llibertat, siguem crítics

El poder prova d'amagar la gravetat de la crisi amb crides a no apartar-se de la línia oficial, a no parlar 'd'allò que ara no toca'. VilaWeb no ho farà. No renunciarem ni un segon al pensament lliure, a parlar amb plena llibertat i a continuar essent crítics.

Ajudeu-nos a continuar essent la veu que el país necessita. Feu-vos subscriptors de VilaWeb.

Vicent Partal
Director de VilaWeb