Atempo, l’últim restaurant que el xef Jordi Cruz ha obert a Barcelona, ha recuperat l’estrella Michelin que havia perdut en traslladar l’establiment el juny passat de La Fortalesa de Sant Julià de Ramis a la capital catalana. En la gala de lliurament d’avui a València, la guia vermella ha distingit el mallorquí Voro amb la segona estrella, mentre que mantenen les tres estrelles l’ABaC i El Celler de Can Roca, que en aquesta edició ha rebut l’estrella verda a la sostenibilitat.

L’estrella Michelin per a l’Atempo, que té com a responsable als fogons Iñaki Aldrey Teruel, és l’única novetat catalana del palmarès de la tradicional gala gastronòmica itinerant, que aquest any ha tingut lloc al Palau de les Arts de València. Un rànquing més deslluït i amb menys canvis que en anteriors edicions per la situació pandèmica. Desapareixen de la llista tres dels restaurants distingits amb una estrella cada un que Albert Adrià ha tancat a Barcelona: el Tickets, l’Hoja Santa i el Pakta.

Un restaurant amb tres canvis d’ubicació

El restaurant Atempo va néixer a l’hotel The Mirror Barcelona a principi del 2017, però la proposta va acab de distància, a La Fortalesa de Sant Julià de Ramis. El 2018 Jordi Cruz va tornar-ne a encendre els fogons però a un centenar de quilòmetres ponsable d’Or Joiers, la proposta gastronòmica de Jordi Cruz arribava a Girona per complementar-se amb un museu de joies i art de Quim Hereu. La iniciativa va rebre una estrella Michelin. La mort de l’industrial i el desacord amb els seus hereus, sumat a la pandèmia de la covid, van propiciar-ne el tancament.

El ‘tercer’ Atempo va obrir portes al carrer Còrcega de Barcelona la primavera passada, en un local on un altre dels grans noms de la gastronomia catalana, Carles Gaig, hi havia tingut el seu restaurant. Cruz complementa així l’oferta que ja té a la ciutat, amb el triestrellat ABaC, l’Angle –amb dues estrelles-, a més del local de tapes Ten’s.

Com a novetats, a més de l’Atempo, Michelin ha donat la seva primera estrella a Arrels (Sagunt), Fierro (València), Kaido Sushi Bar (València), La Gaia (Eivissa),  Lienzo (València), Peix & Brases (Dènia) i Zaranda (Palma). El restaurant d’Andorra l’Ibaya (a Soldeu) també ha aconseguit la primera.

Vuit nous restaurants amb estrella Verda

Per segon any, la guia vermella ha concedit les conegudes com a estrelles verdes a restaurants que destaquen per al seu compromís amb la gastronomia sostenible, combinat amb una identitat culinària. Entre els que l’han rebut hi ha El Celler de Can Roca i el Maca de Castro (Mallorca).

Combined-Shape Created with Sketch.

Ajuda VilaWeb
Ajuda la premsa lliure

VilaWeb sempre parla clar, i això molesta. Ho fem perquè sempre ho hem fet, d'ençà del 1995, però també gràcies al fet que la nostra feina com a periodistes és protegida pels més de 20.000 lectors que han decidit d'ajudar-nos voluntàriament.

Gràcies a ells podem oferir els nostres continguts en obert per a tothom. Ens ajudes tu també a ser més forts i arribar a més gent?
En aquesta pàgina trobaràs tots els avantatges d'ésser subscriptor de VilaWeb, a què tindràs accés a partir d'avui.