El govern ha aprovat, a proposta del titular de Finances, Eric Jover, de començar el procediment de sol·licitud d’adhesió d’Andorra al Fons Monetari Internacional (FMI). El ministre ja ha adreçat una carta a aquesta institució. Aquest procés, que habitualment dura un any, requerirà la feina conjunta dels equips tècnics de l’FMI i del govern d’Andorra.

Aquesta feina ha de servir, per exemple, per a fixar la quota corresponent a Andorra o el conjunt de dades estatístiques que haurà de facilitar. Actualment, només cinc països membres de l’ONU no són membres de l’FMI. L’adhesió permetrà de millorar la reputació i homologació internacional del Principat, l’accés a assistència tècnica i formació –per exemple, en qüestions financeres o estadístiques– i la possibilitat de rebre finançament en cas de necessitat.

El Principat fa anys que manté relacions amb l’FMI, però els contactes es van intensificar i accelerar per diversos factors: el dictamen, a la fi de la darrera legislatura, de la comissió especial de vigilància i prevenció de risc per a l’estabilitat financera del Consell General; i les recomanacions tant del Parlament Europeu en relació amb l’acord d’associació que es negocia entre Andorra i la UE, com de les agències de ràting.

Combined-Shape Created with Sketch.

Ajuda VilaWeb
Ajuda la premsa lliure

VilaWeb sempre parla clar, i això molesta. Ho fem perquè sempre ho hem fet, d'ençà del 1995, però també gràcies al fet que la nostra feina com a periodistes és protegida pels més de 20.000 lectors que han decidit d'ajudar-nos voluntàriament.

Gràcies a ells podem oferir els nostres continguts en obert per a tothom. Ens ajudes tu també a ser més forts i arribar a més gent?
En aquesta pàgina trobaràs tots els avantatges d'ésser subscriptor de VilaWeb, a què tindràs accés a partir d'avui.