La presidenta dels comuns al Parlament, Jéssica Albiach, és ja oficialment l’única candidata a les primàries de Catalunya en Comú, després que les altres dues preinscrites, Mireia Arana i Eva Gil, no hagin aconseguit reunir els avals necessaris.

La proclamació definitiva d’Albiach, que és també coordinadora de Catalunya en Comú, com a candidata a la presidència de la Generalitat de la confluència morada es realitzarà el 26 de febrer, segons que ha confirmat aquest dijous la formació en un comunicat.

Acabada aquesta fase, s’iniciarà la segona etapa de les primàries, sobre la realització de les quatre llistes de circumscripció, un procés que arrencarà el 14 de març i acabarà amb la proclamació definitiva el 3 d’abril.

En les properes setmanes també s’ha de resoldre si Podem s’integra, com fins ara, en la mateixa candidatura dels comuns, ja que l’espai està ara dirigit per una gestora i tindrà lloc en les pròximes setmanes una assemblea ciutadana.

Penseu amb llibertat, siguem crítics

El poder prova d'amagar la gravetat de la crisi amb crides a no apartar-se de la línia oficial, a no parlar 'd'allò que ara no toca'. VilaWeb no ho farà. No renunciarem ni un segon al pensament lliure, a parlar amb plena llibertat i a continuar essent crítics.

Ajudeu-nos a continuar essent la veu que el país necessita. Feu-vos subscriptors de VilaWeb.

Vicent Partal
Director de VilaWeb