L’alcaldessa de Barcelona segueix sense posar les cartes sobre la taula sobre el camí cap a la independència. ‘Un RUI és el risc de ser un 9-N amb menys participació’, ha assegurat Ada Colau en una entrevista a El Món a Rac1. També ha dit que la clau d’un referèndum no és que sigui unilateral o no, sinó que sigui efectiu. L’alcaldessa de Barcelona, però, ha dit que el seu ‘ideal seria una república catalana confederada amb una república espanyola o ibèrica’. Malgrat assegurar que per ‘autoconsultar-se no cal el permís de Madrid’, també ha dit que no sabria quina casella marcar en un referèndum per la independència i que ‘el fet de voler presentar la idea que podem marxar sols com a senzilla és el principal error polític de fons’.

L’alcaldessa, que anirà a la manifestació de la diada, també ha declarat que ‘hi ha moltes més raons per ser-hi que per no ser-hi’, malgrat que no està d’acord amb el full de ruta del govern.

També ha parlat dels seus plans de futur més propers, davant els rumors que es presentaria com a candidata dels comuns a la presidència de la Generalitat. Ella ha assegurat que la seva prioritat és presentar-se a la reelecció a l’alcaldia de Barcelona, perquè ‘per completar una obra mínima de govern calen dues legislatures’.

Penseu amb llibertat, siguem crítics

El poder prova d'amagar la gravetat de la crisi amb crides a no apartar-se de la línia oficial, a no parlar 'd'allò que ara no toca'. VilaWeb no ho farà. No renunciarem ni un segon al pensament lliure, a parlar amb plena llibertat i a continuar essent crítics.

Ajudeu-nos a continuar essent la veu que el país necessita. Feu-vos subscriptors de VilaWeb.

Vicent Partal
Director de VilaWeb