El ministre de Foment espanyol, José Luis Ábalos, ha anunciat que s’ampliarien les bonificacions de la AP-7 per al trànsit pesant fins a Torreblanca i que es licitaria la millora i l’ampliació de la N-238 Ulldecona-Vinaròs per a connectar amb l’autopista una vegada sigui liberalitzada per un import de tretze milions d’euros.

Ábalos ha fet aquestes declaracions al Grau de Castelló, en les jornades empresarials organitzades pel port i el diari Mediterrani sota el títol ‘La sostenibilitat en la gestió portuària’, en les quals també han participat la batllessa de Castelló, Amparo Marco; la consellera d’Obres Públiques, María José Salvador; i el president de l’Autoritat Portuària, Francisco Toledo.

El ministre ha explicat que divendres, quan s’acabarà el pagament del peatge de la AP-1 a Burgos, es comprovarà el compromís del govern espanyol per posar fi a les concessions de les autopistes. Una vegada presa la decisió de no tornar a licitar les concessions en aquesta autopista i en més, com ara la AP-7, ha precisat Ábalos, ‘s’ha analitzat l’ampliació de les bonificacions de la AP-7 a Catalunya’.

Pel que fa a les mesures que es prendran una vegada liberalitzat el peatge de la AP-7, a final del 2019, el ministre ha assegurat que el dia 5 de desembre es reuniria el grup de treball per estudiar les millores de connectivitat. Sigui com sigui, Ábalos ha assegurat que s’havia acabat l’època de les pròrrogues sistemàtiques, que ‘perpetuaven les desigualtats’.

Ajudeu VilaWeb, fent-vos subscriptors

Si podeu llegir VilaWeb és perquè milers de persones en són subscriptors i fan possible que la feina de la redacció arribe a les vostres pantalles.

Vosaltres podeu unir-vos-hi també i fer, amb el vostre compromís, que aquest diari siga més lliure i independent encara. Perquè és molt difícil de sostenir un esforç editorial del nivell de VilaWeb, únicament amb la publicitat.

Vicent Partal
Director de VilaWeb