El jutjat social número 19 de Madrid ha estimat la demanda interposada per la tresoreria general de la Seguretat Social contra Deliveroo i ha declarat que 500 repartidors són treballadors de l’empresa que operaven com a falsos autònomsDeliveroo pot presentar un recurs encara al Tribunal Superior de Justícia de Madrid.

En una sentència extensa, el magistrat conclou que en la prestació de serveis dels repartidors afectats pel procés, durant el període en el qual es refereix a l’acta de liquidació, van prevaldre les condicions pròpies de la laboralitat, el que condueix a l’estimació de la demanda.’

Un informe d’inspecció de treball determinava que els repartidors estaven sota una ‘falsa aparença’ d’autònoms per encobrir una relació laboral ordinària amb l’empresa.

En la sentència, el jutge constata que els repartidors han executat ‘un treball personal en unes condicions organitzades i dirigides per l’empresa, que és l’única que controla la marca Deliveroo, la seva aplicació informàtica i tota la informació que se’ns desprèn.’

 

Penseu amb llibertat, siguem crítics

El poder prova d'amagar la gravetat de la crisi amb crides a no apartar-se de la línia oficial, a no parlar 'd'allò que ara no toca'. VilaWeb no ho farà. No renunciarem ni un segon al pensament lliure, a parlar amb plena llibertat i a continuar essent crítics.

Ajudeu-nos a continuar essent la veu que el país necessita. Feu-vos subscriptors de VilaWeb.

Vicent Partal
Director de VilaWeb