El president de la Generalitat valenciana, Ximo Puig, ha assegurat, sobre la reunió que mantindrà la setmana vinent amb la presidenta del PP del País Valencià, Isabel Bonig, per abordar el tema del decret de plurilingüisme a l’educació, que el seu govern és ‘profundament democràtic’ i vol atendre totes les posicions.

No obstant això, sobre la posició contrària del PP al plurilingüisme a l’educació, Puig ha manifestat que li perocupa que el PP vulgui fer, de l’educació, ‘un espai de conflicte’. ‘No ho entenc. Per què no es vol superar el fracàs que els nens no tinguin capacitació suficient en valencià, castellà i anglès?’. Puig ha destacat que, des del govern, es vol que l’educació sigui un espai de consens i per això s’està preparant la Llei Valenciana Integral d’Educació.

Pel que fa a l’ensenyament plurilingüe, el president de la Generalitat ha remarcat que la intenció és superar un problema: ‘que després de 20 anys de governs del PP hi ha un fracàs de resultats’, atès que només un 30% dels alumnes dominen el català i un 6% l’anglès.

L’objectiu, ha assenyalat Puig, és que tots els alumnes coneguin les tres llengües i que hi hagi ‘igualtat d’oportunitats’. Respecte a aquest últim aspecte ha remarcat que la igualtat d’oportunitats ‘sí que és ideològic’.

Quant a l’inici de curs, el president ha assegurat que ‘no hi haurà cap problema’, ja que la Generalitat està esperant que la justícia respongui al recurs al recurs interposat pel govern. En funció d’això ‘es prendran les mesures’, ha apuntat.

En tot cas, ha subratllat que la Generalitat atendrà les sentències judicials i que s’articularà el que digui la justícia per fer possible la igualtat d’oportunitats.

[VilaWeb no és com els altres. Fer un diari compromès i de qualitat té un cost alt i només amb el vostre suport econòmic podrem continuar creixent. Cliqueu aquí.]