El president Carles Puigdemont ha aterrat aquest matí a l’aeroport de Carcassona, procedent de Bèlgica. Ho ha fet acompanyat de la consellera Clara Ponsatí i del seu advocat, Gonzalo Boye, a més d’altres membres del seu equip. El moment de l’arribada, l’ha enregistrat L’Indépendant, tal com es veu en aquest vídeo:

 

Des d’aquest municipi occità, el president anirà cap a Perpinyà, a poc més de cent quilòmetres, on avui al vespre assistirà al partit de la USAP, l’equip icònic de Catalunya Nord, que ha tingut tradicionalment un paper important de reforçament de la identitat catalana. El club també ha posat a la venda unes samarretes exclusives i un mocador amb els colors de l’estelada.

A les set del vespre, és previst que el president sigui a l’estadi de l’equip nord-català, Aimé Giral, situat una mica més al nord del parc de les Exposicions, on demà es farà l’acte polític. Serà rebut per les autoritats del club i rebrà una placa d’honor al mur de les llegendes. També farà la sacada d’honor i posteriorment presenciarà el partit contra el Rouen Normadie, que començarà a les vuit del vespre.

Puigdemont ha compartit una fotografia amb Ponsatí. ‘Hem entrat a Catalunya. Molt contents i emocionats de tornar a trepitjar terra catalana com a persones lliures, després de més de dos anys i tres mesos vivint a l’exili’, ha piulat.

Guia de l’acte a Perpinyà del Consell per la República: horaris, aparcaments, accessos…

Demà a les nou del matí, abans que comenci oficialment l’acte, el batlle de Perpinyà, Jean-Marc Pujol, rebrà Puigdemont a l’ajuntament. El consistori s’ha posat a disposició de la Casa per la República per a fer tot allò que calgués en l’organització de l’acte. L’agost del 2018, Pujol va rebre Quim Torra a l’ajuntament amb un llaç groc a l’americana. Pujol va aprofitar la visita oficial del president de la Generalitat per lliurar-li la medalla d’honor de la Ciutat de Perpinyà. A les deu del matí, Puigdemont serà rebut al Consell Departamental dels Pirineus Orientals per la presidenta, Hermaline Malherbe-Laurent.

Què podeu veure a Perpinyà? Descobriu-ne la història amb els seus edificis

VilaWeb necessita el vostre suport

El dret d'informació és indiscutible i, en dies com aquests que vivim, que tothom hi pugui tenir accés és més necessari que mai. A VilaWeb treballem de sempre per donar la millor informació possible amb accés lliure, sense barreres de pagament. Simplement demanem als qui pugueu i vulgueu pagar que ens ajudeu fent-vos-en subscriptors, per poder garantir la continuïtat i la independència del diari.

Trobareu més informació sobre les subscripcions en aquesta pàgina.

 

Vicent Partal
Director de VilaWeb