Demà 15 de març hi ha convocada una vaga global pel clima per a demanar a les institucions polítiques efectives per a lluitar contra el canvi climàtic. La protesta neix del moviment ecologista Fridays For Future, que demana als estudiants de no anar a classe els divendres i protestar davant de les institucions. La de demà, però, es vol que sigui l’espurna que encengui la metxa d’un gran moviment ecologista que sacsegi la societat com ho van fer els indignats el 2011 o el feminisme amb la gran vaga del 8-M de l’any passat.

L’octubre passat, les Nacions Unides van avisar que tan sols faltaven dotze anys per a arribar a una situació irreversible per al planeta. Partint d’aquesta premissa s’ha enregistrat un vídeo per a promocionar la vaga que mostra nens de set anys explicant com serà el món quan siguin grans. ‘Quan tingui dinou anys els científics diran que el món ja és massa calent. Haurem cremat massa combustibles fòssils, conduït massa cotxes, fet volar massa avions, menjat massa carn i produït massa residus’, diuen. Vegeu-lo ací:

Segons es diu al vídeo, quan els nens que ara tenen set anys en tinguin trenta, començarà a acabar-se el menjar i milions de persones hauran d’emigrar pels efectes climàtics. Quan en tinguin 57, part de Nova York serà sota l’aigua. ‘Si no fem res, quan en tingui 59 potser ja no existeix un món on pugui viure’, continua. En acabat, els nens es dirigeixen directament a l’espectador i li recorden que ‘ja ets gran, així que actua com a tal perquè jo també ho pugui arribar a ser’.

El vídeo, que es titula ‘Seven’, fou enregistrat al Regne Unit i està dirigit per Lesley Manning, produït per Annalise Davis amb el guió d’Abigail Burdess.

Aquest article que llegiu es publica gràcies als subscriptors voluntaris, que amb el seu suport econòmic i periodístic són la clau perquè VilaWeb us arribi cada dia. Si podeu contribuir amb una petita quota a fer de VilaWeb un mitjà encara més independent i de més qualitat, us demanem que us apunteu clicant ací.