La presidenta del congrés espanyol, Ana Pastor, ha ordenat de retirar un vers de Valtònyc pronunciat per la diputada de Compromís Marta Sorlí. La frase era aquesta: ‘Són respectuosos amb la constitució, en canvi els drets humans se’ls passen pels collons.’ Pastor ha vetat que l’expressió constés en el diari de sessions ‘per dignitat de la cambra i respecte a ses senyories’.

Sorlí ha fet un repàs de cançons que parlen de la monarquia espanyola: una de la Polla Records del 1999, una dels Pets del 1994 i una altra d’Al Tall del 1979, i ha denunciat la censura contra la llibertat d’expressió. ‘Sembla que se censura més el 2018 que als anys vuitanta i noranta’, ha etzibat.

També ha criticat que la dreta espanyola mantingui carrers amb noms de líders franquistes i que les agressions de la ultradreta siguin ‘intocables’. ‘S’ha acabat la ganga, el Tribunal de Drets Humans diu que cremar una fotografia del rei és llibertat d’expressió. No serà diferent cantar una cançó contra la corona’, ha afegit.

Aquesta tarda, el congrés ha refusat la despenalització de les injúries a la corona espanyola gràcies als vots del PP, el PSOE i Ciutadans, malgrat el revés d’avui mateix del Tribunal d’Estrasburg.

[VilaWeb no és com els altres. Fer un diari compromès i de qualitat té un cost alt i només amb el vostre suport econòmic podrem continuar creixent. Cliqueu aquí.]