En un programa televisiu del canal públic RTS en què s’informava de la situació política de Catalunya, l’ex-ambaixador de Sèrbia a Espanya, Trivo Inđić, va explicar què hi passa, per què vol esdevenir un estat independent i a quins problemes s’encara avui. ‘Catalunya va esdevenir políticament una nació abans que Espanya, el segle XI’, diu Inđić. ‘Com diu el seu músic Pau Casals, tenien el primer parlament al món’, continua.

Podeu veure la intervenció d’Inđić ací:

El programa es va emetre fa uns mesos per tractar sobre el primer d’octubre i el conflicte amb Espanya. Durant el debat, l’ex-ambaixador va repassar de la relació entre Catalunya i Espanya, el conflicte polític i la història. ‘Ara mateix estudio la història d’Espanya i comprovo que hi ha una tradició de repressió contra Catalunya’, diu l’ex-ambaixador.

En el debat també hi participen Ivica Dačić, membre del Partit Socialista de Sèrbia, ex-ministre d’Interior i ex-primer ministre de Sèrbia, i Ivo Visković, professor de la Facultat de Ciències Polítiques de la Universitat de Belgrad.

Ací podeu veure tot el programa sencer, amb subtítols en català.

Ajudeu VilaWeb, fent-vos subscriptors

Si podeu llegir VilaWeb és perquè milers de persones en són subscriptors i fan possible que la feina de la redacció arribe a les vostres pantalles.

Vosaltres podeu unir-vos-hi també i fer, amb el vostre compromís, que aquest diari siga més lliure i independent encara. Perquè és molt difícil de sostenir un esforç editorial del nivell de VilaWeb, únicament amb la publicitat.

Vicent Partal
Director de VilaWeb