Featured Video Play Icon

Un tren que vola a més de 300 km/h. Després d’aquest cap de setmana, això que pot semblar una utopia, fins i tot per a les ments tecnològiques més imaginatives, ja és una mica més a prop. S’ha completat amb èxit a Las Vegas la segona fase de les proves de la càpsula Hyperloop One, impulsada pel fundador de Space X i creadors dels cotxes elèctrics Tesla, Elon Musk.

Hyperloop vol ser una alternativa als mitjans de transport tradicionals. Els seus creadors treballen amb l’objectiu de construir una línia que uneixi els centres de Los Àngeles i San Francisco en un trajecte que duri només trenta-cinc minuts. Per fer-ho, apliquen una tecnologia revolucionària que propulsa la càpsula amb la força magnètica d’uns grans imants.

Segons els seus creadors, el test d’aquest cap de setmana es va proposar amb la finalitat d’aconseguir que la càpsula anés més de pressa i més lluny que en la prova anterior, que es va fer el maig. El resultat, aquest dissabte, va ser que l’Hyperloop One va viatjar quatre vegades més lluny i tres vegades més de pressa que no ho havia fet mai. La càpsula va arribar a un màxim de tres-cents deu quilòmetres per hora, una xifra espectacular però que encara queda lluny dels mil cent quilòmetres per hora que l’empresa va preveure per a la versió final de l’Hyperloop.

Penseu amb llibertat, siguem crítics

El poder prova d'amagar la gravetat de la crisi amb crides a no apartar-se de la línia oficial, a no parlar 'd'allò que ara no toca'. VilaWeb no ho farà. No renunciarem ni un segon al pensament lliure, a parlar amb plena llibertat i a continuar essent crítics.

Ajudeu-nos a continuar essent la veu que el país necessita. Feu-vos subscriptors de VilaWeb.

Vicent Partal
Director de VilaWeb