El ministre d’Afers Estrangers espanyol, Josep Borrell, va dir ahir en un acte al paranimf de la Universitat Complutense de Madrid que els Estats Units tenien poca història i que ‘l’única cosa’ que havien fet era ‘matar quatre indis’. Concretament, Borrell, al costat del seu homòleg alemany, Heiko Maas, va dir: ‘Hem superat els sentiments antagònics. La pau ha permès de llimar l’aspror antagònica. Però una altra cosa és crear una identitat comuna, i això és molt més difícil. I tenim massa històrica darrere per arribar a ser mai… Però per què els Estats Units tenen un nivell d’integració política més alt? Primer, perquè tots tenen un mateix idioma, i segon, perquè tenen molt poca història darrere. Van néixer a la independència pràcticament sense història; l’única cosa que van fer va ser matar quatre indis. Però a part d’això, va ser molt fàcil.’

Vegeu-ho, al moment 1 hora i 18 minuts:

Ajudeu VilaWeb, fent-vos subscriptors

Si podeu llegir VilaWeb és perquè milers de persones en són subscriptors i fan possible que la feina de la redacció arribe a les vostres pantalles.

Vosaltres podeu unir-vos-hi també i fer, amb el vostre compromís, que aquest diari siga més lliure i independent encara. Perquè és molt difícil de sostenir un esforç editorial del nivell de VilaWeb, únicament amb la publicitat.

Vicent Partal
Director de VilaWeb