Featured Video Play Icon

‘Ajudeu-nos a donar-los tota l’energia pacífica en el moment de la seva partida. Ara és el moment de ser forts i serens.’ És una frase de Meritxell Lluís, dona de Josep Rull, en l’acte que ha organitzat el govern al Palau de la Generalitat per a acomiadar els presos polítics, que divendres seran traslladats a Madrid. Tot i que encara no se sap quin dia començarà el judici, familiars i polítics han fet aquest acte d’unitat, on també hi havia membres dels comuns, com Gerardo Pisarello i Jaume Asens.

El president Quim Torra, que també ha pres la paraula, ha demanat ‘estar a l’altura del moment històric que ens ha tocat viure’. ‘Ens jutgen a tots, a tot un poble i al seu dret d’autodeterminació.’ També ho ha aprofitat per demanar, una vegada més, ‘la seva absolució i que tornin com a persones lliures’. I ha clos: ‘No ens deixarem intimidar per la injustícia i l’odi.’

Penseu amb llibertat, siguem crítics

El poder prova d'amagar la gravetat de la crisi amb crides a no apartar-se de la línia oficial, a no parlar 'd'allò que ara no toca'. VilaWeb no ho farà. No renunciarem ni un segon al pensament lliure, a parlar amb plena llibertat i a continuar essent crítics.

Ajudeu-nos a continuar essent la veu que el país necessita. Feu-vos subscriptors de VilaWeb.

Vicent Partal
Director de VilaWeb