Vicent Sanchis: ‘Una part de l’audiència s’ha retrobat amb TV3’

  • El director de TVC s'ha mostrat convençut que TV3 serà líder aquest mes de juny i molt probablement al juliol

VilaWeb
ACN
03.07.2018 - 08:14
Actualització: 03.07.2018 - 20:44

El director de Televisió de Catalunya, Vicent Sanchis, ha assegurat que les bones xifres dels darrers mesos a TV3 obeeixen a circumstàncies ‘concretes i puntuals’: ‘És possible que una part de l’audiència s’hagi retrobat amb TV3 arran del què ha passat’, ha precisat en una entrevista a l’ACN. Sanchis ho argumenta per la feina dels seus professionals i perquè ‘el sentit d’una televisió pública a Catalunya és explicar les coses des d’aquí, interpretant el món des de la realitat catalana i fent-ho en català’. El director de la televisió pública ha assenyalat que aquesta situació s’ha ‘revalorat’ a causa de la ‘falta de competència’. En aquest sentit, ha indicat que ‘no és que TV3 vagi tan bé perquè és independentista o un aparell de propaganda’, sinó perquè la manera que té ‘d’interpretar i explicar la realitat no té massa competència’. En cas de no ser així, assegura, faria més incomprensible aquestes altes xifres d’audiència.

El director de TVC s’ha mostrat convençut que TV3 serà líder aquest mes de juny i molt probablement al juliol, mentre que a l’agost ja ‘serà més complicat’. Amb tot, s’ha mostrat convençut que és factible acabar l’any com a líders. Tot i això, ha considerat que arribarà un moment en el qual s’hauran de plantejar de nou que l’audiència i la publicitat se segueixen fragmentant i ‘no n’hi haurà prou en fer-ho bé’. A partir d’aquí, Sanchis és favorable a ‘replantejar coses’. ‘Moltes, diria jo’, ha garantit.

Sobre les crítiques de partits de l’oposició contra la televisió pública catalana, Sanchis ha indicat que si tinguessin ‘tots els independentistes abduïts’ la seva audiència seria ‘un fenomen a Europa’ i, en comptes de ser del 15%, assoliria el 47%. ‘Això vol dir que no els abduïm a tots’, ha ironitzat. Una vegada més, ha esgrimit els estudis de qualitat asseguren que entre els espectadors ‘hi ha de to’. ‘És veritat que hi ha hagut algun cert canvi en costums i tendències i que hi ha més gent que només mira TV3 i gent que li costa canviar a TV3, però també ho és que la gent no és de blanc o negre’, ha precisat.

Els espectadors de TV3, no només ‘independentistes ni catalanoparlants furibunds’
També ha negat que la televisió adoctrini, sinó que considera que és informació i entreteniment. Per això, considera que l’audiència que ‘busca una informació de proximitat, ni que sigui de caràcter polític intens, segueix mirant TV3’ o se suma a TV3 ‘i no són només independentistes o catalanoparlants furibunds’, sinó que ‘ve de qualsevol sector ideològic de sensibilitats variades’.

Davant la crítica d’adoctrinament, ha replicat que aquestes visions tan reduïdes estan molt bé per qui les diu, però cometria un error si se les cregués perquè ‘no són veritat’. Un dels reptes que Sanchis es va marcar quan va arribar a la direcció de TV3 va ser aconseguit fer una televisió que entretingués més. Amb tot, ha reconegut que ho deia en un moment en el qual la intensitat política anava accentuant-se. ‘Malgrat que aposti per més transgressió, entreteniment i dinamisme, moltes coses s’han aconseguit i la gent vol ara informar-se i s’ha aconseguit fer informació amb entreteniment’, ha asseverat.

Crítiques a l’InfoK: ‘No hi ha manera d’acabar-ho’
Un dels blancs principals de les crítiques ha estat l’informatiu infantil ‘InfoK’. ‘És fàcil fer un programa i no adoctrinar i l’InfoK ho aconsegueix’, ha començat. Per això, ha lamentat ‘algunes estúpides opinions excessives sobre programes infantils’ i considera que ‘no hi ha manera d’acabar-ho’: ‘Ho anirem sentint una vegada i una altra’. Sanchis ha ironitzat que, si els programes infantils de TV3 ‘adoctrinen tant’, vol dir que la gent que va néixer a partir de l’any 86 -la primera generació que veia programes infantils de TV3-, haurien de ser ‘els més adoctrinats’ i els que van néixer abans del 86 els que ho són menys. ‘Jo sóc del 61, a mi em va adoctrinar Locomotoro i la perrita Marilín, no sé si adoctrinava però no els va anar molt bé’.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any
Fer-me'n subscriptor