Vi Ratpenat 2020. El macabeu de l’Anoia

  • Un projecte del celler Credo, de Recaredo, que s’ha vinculat d’ençà del començament amb la recuperació de les rata-pinyades, amb la col·laboració del Museu de Ciències de Granollers · Dins la sèrie ‘Cinc vins blancs catalans per a tastar aquest estiu’

VilaWeb
Montserrat Serra
05.08.2024 - 21:40
Actualització: 05.08.2024 - 22:47

Aquest vi és 100% varietat macabeu. Prové d’una vinya de dues hectàrees a Piera (Anoia), la vinya de la Riera Seca, de més de trenta anys, plantada en vas, sobre un sòl de pissarra, un fet que caracteritza molt el vi que en surt, perquè li aporta una part molt mineral. Té poc grau, 11,5%, fermenta en dipòsits d’acer inoxidable, però després fa la criança vora tres mesos en bóta de roure usada i després s’embotella i reposa tres anys abans no arriba al mercat.

El Ratpenat és un vi que es va començar a elaborar l’any 2012 i forma part del projecte Biodiversitat. D’ençà del començament, es va vincular amb el Museu de Ciències de Granollers, amb la intenció de treballar la recuperació d’aquest mamífer volador i millorar el reservori de rat-penats a les vinyes.

El rat-penat és un gran menjador d’insectes. En pot depredar de 600 a 1.200 per hora. Per tant, és un animal bo per a la sanitat de la vinya i per a la biodiversitat del paisatge, des de conceptes com ara la biodinàmica, que el celler Credo de la marca Recaredo impulsa en tots els seus vessants.

El projecte Univers Biodiversitat del celler Credo inclou, a més del Ratpenat (100% macabeu), dos vins més. Cada vi va lligat a una recerca sobre la biodiversitat dels nostres paisatges: la Volaina (100% parellada), que treballa sobre les papallones, i Mirabelles (100% malvasia de Sitges), que fa recerca de les abelles.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any
Fer-me'n subscriptor