Vi el Rosado de Padilla, un rosat de fang alacantí

  • Un vi natural que busca la rusticitat de la gerra de fang · Dins la sèrie ‘Cinc vins rosats catalans per a tastar aquest estiu’

VilaWeb
Montserrat Serra
14.08.2024 - 21:40

El vi el Rosado de Padilla s’elabora al celler Casa Balaguer – Vinessens, a Villena (Alt Vinalopó), dins la DOP Alacant. És un celler on es treballa a partir de l’agricultura ecològica i biodinàmica. També té una gamma de vins naturals, els que conformen la col·lecció Origen, en la qual s’inscriu el Rosado de Padilla. Aquest vi és un monovarietal de monestrell fermentat i criat quatre mesos en àmfora de fang de Juan Padilla. L’àmfora permet una microoxigenació, que en suavitza els tanins i hi aporta estructura i una certa rusticitat. 

Per obtenir el Rosado de Padilla es fa una maceració amb les pells de tres hores a quatre. El most es posa en gerres de fang de dimensions diferents on fermenta de manera espontània, sense addició de sulfurós ni temperatura controlada. Un cop feta la fermentació, el vi reposa dins les gerres durant quatre mesos i després s’embotella sense filtrar. 

El Rosado de Padilla expressa la fruita vermella, la pell de taronja i fins i tot s’hi troben pètals de rosa. També s’hi troben notes de fang cuit pròpies de les gerres. En boca destaca una acidesa refrescant. És un rosat ben singular, amb textura.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any
Fer-me'n subscriptor