Venturós diu que la seva desobediència hauria estat ‘més efectiva’ si la Generalitat l’hagués facilitada

  • Veïns i comerciants comparteixen que, malgrat que Berga ha viscut en un estat inèdit, la ciutat ha funcionat amb tota normalitat

VilaWeb
ACN
18.05.2019 - 09:53
Actualització: 18.05.2019 - 11:25

Ningú no va voler agafar les regnes de l’ajuntament quan el jutjat penal número 2 de Manresa va inhabilitar Montse Venturós, batllessa de Berga, per no haver despenjat l’estelada durant dues eleccions. Però ella va assegurar que, tot i que no signaria cap document, es mantindria al capdavant. Acabats els sis mesos de condemna, la desobediència proclamada ha estat més simbòlica que no efectiva. És com ho reconeix ella mateixa, perquè, segons que ha explicat a l’agència ACN, ha desobeït vetllant per la integritat dels treballadors i evitant de perjudicar el ciutadà. Així i tot, diu que si els ‘estaments superiors que reiteren el dret d’autodeterminació’ haguessin facilitat ‘les eines’, la situació hauria estat diferent.

Veïns i comerciants comparteixen que, malgrat que Berga ha viscut en un estat inèdit, la ciutat ha funcionat amb tota normalitat. ‘Berga no ho ha notat perquè el municipi ha continuat funcionant’, diu Venturós. La inhabilitació ja s’ha acabat, però li va fer perdre l’escó al govern municipal i, per tant, només podrà tornar ser batllessa si la candidatura de la CUP que encapçala guanya el pròxim 26-M.

La mateixa Venturós reconeix que aquest mig any no ha estat pas fàcil. Les qüestions de transcendència s’han tractat igualment amb ella, però han optat per evitar d’anar a més perquè les decisions que es prenguessin no poguessin acabar invalidades. Per salvaguardar la integritat dels treballadors municipals, les trobades han gaudit també sempre de la presència d’electes.

 

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any