El pavelló català de la Biennal d’Art de Venècia serà la seu de ‘Catalonia in Venice 2017: La Venezia che non si vede’, un projecte basat en un mapa sonor de la ciutat de Venècia a través de l’aplicació BlindWiki. Creada per Antoni Abad –autor també de la mostra– permet d’enregistrar i publicar impressions sobre qualsevol lloc de la ciutat i escoltar-les en qualsevol moment.

Abad ha recreat la ciutat a Blindwiki, amb la col·laboració de cecs o persones amb poca visió. Amb el mòbil i l’aplicació, tothom pot gaudir d’aquesta visita guiada tan particular i experimentar com viuen la ciutat les persones amb diversitat funcional.

El projecte ha estat produït i organitzat per la Fundació Ramon Llull, que també s’encarrega de la participació catalana en els ‘Eventi Collaterali’ de la Biennal d’Art de Venècia des del 2009. La fundació hi ha invertit uns 500.000 euros i l’objectiu és que el projecte acabi aplicant-se a Barcelona.

[VilaWeb no és com els altres. Fer un diari compromès i de qualitat té un cost alt i només amb el vostre suport econòmic podrem continuar creixent. Cliqueu aquí.]