A Valls, la temporada de calçotades comença de manera oficial dissabte amb la Jornada Gastronòmica del Calçot a Valls. L’esdeveniment és una gran festa que té la ceba dolça com a protagonista i aplega els principals restauradors de l’Alt Camp amb diversos xefs de prestigi, cellers i agricultors. Carme Ruscalleda, que acaba de tancar l’etapa al seu restaurant Sant Pau, serà l’encarregada d’arrencar el primer calçot. Aquest acte carregat de simbolisme dóna per encetada la temporada de calçots i es farà en un camp proper a Valls on es produeix la IGP Calçot de Valls.

La plaça del Pati serà l’escenari central de la festa, amb el Mercat de Tastets de Cuina de Calçot. Allà, diversos restaurants de la comarca oferiran una desena d’especialitats diferents amb el calçot com a ingredient principal. El preu de la tapa o ració costa dos euros i es podrà maridar amb els vins de sis cellers de la Denominació d’Origen Tarragona a un euro la copa. En el decurs de la festa, també s’atorgarà a Carme Ruscalleda el títol d’Amiga de l’Autèntica Calçotada.

Un altre dels actes destacats de la jornada són les demostracions de cuina, en què cada any participen un bon reguitzell de cuiners de prestigi. L’objectiu és explorar totes les possibilitats gastronòmiques que el calçot ofereix i per això protagonitzarà diversos plats. Enguany hi participaran els xefs Albert Raurich, del restaurant especialitzat en cuina asiàtica Dos Palillos; Carles Abellán, del restaurant barceloní La Barra; i Joel Castanyé, del restaurant La Boscana, de Bellvís, que opta per la cuina tradicional de qualitat.

Aquesta és una de les moltes propostes que us oferim per al cap de setmana. Si voleu descobrir-ne més, cliqueu a Què podem fer aquest cap de setmana: deu propostes

Per a VilaWeb el vostre suport ho és tot

Si podeu llegir VilaWeb és perquè milers de persones en són subscriptors i fan possible que la feina de la redacció arribe a les vostres pantalles.

Vosaltres podeu unir-vos-hi també i fer, amb el vostre compromís, que aquest diari siga més lliure i independent. Perquè és molt difícil de sostenir un esforç editorial del nivell de VilaWeb, únicament amb la publicitat.

Som un mitjà que demostra que el periodisme és un combat diari per millorar la societat i que està disposat sempre a prendre qualsevol risc per a complir aquest objectiu. Amb rigor, amb qualitat i amb passió. Sense reserves.

Per a vosaltres fer-vos subscriptor és un esforç petit, però creieu-nos quan us diem que per a nosaltres el vostre suport ho és tot.

 

Vicent Partal
Director de VilaWeb