Valentí Fuster serà l’ambaixador als Estats Units del Pla Barcelona Ciència

  • El científic col·laborarà amb l’Ajuntament de Barcelona per difondre el programa que incorpora ciència, salut i educació

VilaWeb
ACN
26.07.2018 - 13:58
Actualització: 26.07.2018 - 14:22

Valentí Fuster serà l’ambaixador als Estats Units del Pla Barcelona Ciència, el pla científic de l’Ajuntament de Barcelona. El cardiòleg de prestigi internacional s’ha reunit aquest dijous amb la batllessa de la ciutat, Ada Colau, i el primer tinent de batllia, Gerardo Pisarello, en una trobada en la qual també han explorat futures línies de col·laboració amb els projectes de la seva Fundació. El primer tinent de batllia ha destacat de Valentí Fuster que ‘és un gran científic i humanista’. ‘És un honor comptar amb la seva figura com ambaixador de luxe de Barcelona als Estats Units’, ha afegit. Al seu torn, Fuster ha rebut amb satisfacció la proposta del consistori: ‘Sóc català i faré el que sigui per Catalunya i per Barcelona’, ha dit.

El doctor Fuster és una personalitat reconeguda en el panorama científic mundial. Director del Centre Nacional d’Investigacions Cardiovasculars Carlos III i de l’Institut Cardiovascular de l’Hospital Mount Sinai, a Nova York és doctor honoris causa de 34 universitats. A més, ha publicat més de 900 articles científics en revistes mèdiques d’àmbit internacional i és reconegut per les seves investigacions sobre l’origen de les lesions cardiovasculars, la primera causa de mort als països desenvolupats, que han contribuït a millorar la prevenció i el tractament dels infarts.

‘Volem promoure l’excel·lència i el talent de la ciutat i, també, difondre el valor de la ciència a les escoles’, ha assegurat el primer tinent de batllia. Pisarello ha avançat que, per fer-ho, es vincularà el Pla Barcelona Ciència al Pla de Barris, per tal de portar la ciència i l’educació en hàbits saludables a les escoles d’aquests barris, un projecte inspirat en un programa que el Dr. Valentí fa al barri de Harlem, a la ciutat de Nova York.

Per la seva part, el doctor Fuster, ha assegurat que els seus motors sempre han estat la ciència, la salut i l’educació i ‘tots tres es troben en aquest gran programa de la ciutat de Barcelona, així que la meva col·laboració serà completa per tal de donar a conèixer Barcelona al món a través dels seus projectes científics i socials’.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any