Avui València se solidaritzarà amb la manifestació convocada per l’Espai Democràcia i Convivència a Barcelona i que reclamarà la llibertat dels presos polítics. Amb el lema ‘El País Valencià amb la democràcia i la llibertat. Solidaritat amb Catalunya. Llibertat preses i presos polítics’, diverses entitats, agrupades en un genèric ‘Solidaritat País Valencià amb Catalunya’, han convocat una concentració a la capital valenciana a les 13 hores a l’estació del Nord.

La convocatòria expressa que els valencians no poden sinó solidaritzar-s’hi, ja que ‘la lluita dels catalans per la democràcia i les llibertats socials i polítiques és, també, la nostra mateixa lluita’. Encara hi afegeix que, com la mobilització a Barcelona, la concentració rebutjarà ‘la reacció repressiva del govern d’Espanya’ i reclamarà ‘l’excarceració de les preses i els presos polítics’.

Des del passat mes d’octubre, s’han convocat diverses concentracions d’aquesta mena a València, com la que va aplegar mig miler de persones davant la delegació del govern espanyol en suport als dirigents independentistes empresonats, coincidint amb la detenció de Puigdemont a Alemanya, el 26 de març passat.

El 1 d’octubre, milers de persones es manifestaren en suport al poble de Catalunya i en rebuig a les actuacions policíaques durant la celebració del referèndum. Dos dies després, centenars de persones se solidaritzaven amb l’aturada general a Catalunya contra l’actuació policíaca del 1-O, i el 17 d’octubre una altra concentració davant la delegació del govern espanyol exigia la llibertat de Jordi Sànchez i de Jordi Cuixart.

[VilaWeb no és com els altres. Fer un diari compromès i de qualitat té un cost alt i només amb el vostre suport econòmic podrem continuar creixent. Cliqueu aquí.]