El conseller d’Educació, Investigació, Cultura i Esport, Vicent Marzà, juntament amb el director general de Política Lingüística i Gestió del Multilingüisme, Rubén Trenzano, ha rebut els estudiants i professors que participen en la sisena Trobada Internacional de Professors i Estudiants de Llengua a l’Estranger, que se celebra a València del 4 al 8 d’abril.

Aquesta trobada compta amb una gran varietat d’activitats acadèmiques i lúdiques per a posar en contacte la docència i l’alumnat del català arreu Europa.En aquesta edició hi participen 66 estudiants, de 12 nacionalitats diferents i procedents de 24 universitats europees, i 13 professors de diversos països.

‘Aquesta setmana, València és la seu de la internacionalització de la nostra llengua a nivell universitari. Per al Govern de la Generalitat Valenciana, aquesta trobada significa també la constatació que estem apostant i treballant per aconseguir un dels objectius permanents de l’acció de govern: dignificar la presència del català en tots els àmbits de la realitat social’, ha destacat Marzà.

Marzà ha explicat que ‘des que vàrem començar la nostra acció de govern en 2015, iniciàrem el treball per a aconseguir que la difusió de la nostra llengua a territoris de l’exterior de l’àmbit lingüístic forme part de la dinàmica ordinària de les accions de difusió i promoció lingüística de la Generalitat’.

Una de les accions que ha consolidat la conselleria durant aquesta legislatura és el Programa de lectorats en català a universitats de l’exterior del territori valencià. Des de la constitució del nou govern de la Generalitat el 2015, la conselleria ha impulsat novament la creació i el manteniment d’aquest programa.

Enguany es fan programes de lectorat de català a les universitats: Fitzwiliam College (University of Cambridge, Regne Unit), Università degli Studi de Torino (Itàlia), Université de Picardie Jules Verne d’Amiens (França), Universidade de Santiago de Compostela, Universidad de Granada i la Universidad Autónoma de Madrid. A partir del curs 2018-2019, la conselleria està treballant per a incorporar dues universitats espanyoles més al programa, la Universidad de Murcia i la Universidad de Salamanca.

Combined-Shape Created with Sketch.

Ajuda VilaWeb
Ajuda la premsa lliure

VilaWeb sempre parla clar, i això molesta. Ho fem perquè sempre ho hem fet, d'ençà del 1995, però també gràcies al fet que la nostra feina com a periodistes és protegida pels més de 20.000 lectors que han decidit d'ajudar-nos voluntàriament.

Gràcies a ells podem oferir els nostres continguts en obert per a tothom. Ens ajudes tu també a ser més forts i arribar a més gent?
En aquesta pàgina trobaràs tots els avantatges d'ésser subscriptor de VilaWeb, a què tindràs accés a partir d'avui.