Vicent Marco

La Comissió de Cultura de l’Ajuntament de València aprovarà dijous vinent, dia 18 d’abril, la concessió i el canvi de noms de carrers de la ciutat, atenent a reivindicacions veïnals i socials.

El barri de la Creu Coberta comptarà amb un carrer en honor de la metgessa valenciana María Mercedes Maestre Martí, mentre que les pintores Dorotea i Margarida Joanes denominaran un carrer en projecció al districte de Quatre Carreres. També la històrica virreina de València Mencía de Mendoza donarà nom a una plaça al barri de Soternes. Hi ha ‘el compromís ferm de visualitzar també la presència de les dones en la nostra història, en peu d’igualtat’, segons afirma l’ajuntament en un comunicat.

Al barri de Malilla es proposa dedicar un carrer al primer batlle republicà de la ciutat, Vicent Marco Miranda; al metge Lluís Alcanyís, al soldat valencià mort a l’Iraq Aarón Vidal López, i al periodista i històric director de la revista la Traca, Vicent Miguel Carceller.

D’altra banda, l’Ajuntament proposa la denominació com a Plaça de la Marató a l’espai actual existent entre el Pont de Montolivet, l’avinguda López Piñero i el carrer de l’Institut Obrer Valencià.

Així mateix, s’inclou el canvi de denominació del carrer Pavia, al Cabanyal, pel de José Ballaster Gozalvo, veí del barri, impulsor i primer president del Llevant Unió Esportiva (LUD), i la denominació dels carrers del Mas del Cansalader i de la Séquia dels Diables al poble de Massarrojos.

Aquest article que llegiu es publica gràcies als subscriptors voluntaris, que amb el seu suport econòmic i periodístic són la clau perquè VilaWeb us arribi cada dia. Si podeu contribuir amb una petita quota a fer de VilaWeb un mitjà encara més independent i de més qualitat, us demanem que us apunteu clicant ací.