Us oferim la llista dels vins més ben puntuats dels premis Vinari

En la desena edició destaquen Cabrida 2020 del Celler de Capçanes com a millor vi i Josep Coca 2015, com a millor escumós de Catalunya

VilaWeb
Un moment de la gala.
Montserrat Serra
07.10.2022 - 23:00
Actualització: 09.10.2022 - 13:18

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

Els premis Vinari  de vins catalans han destacat enguany el vi negre Cabrida 2020 del Celler de Capçanes (DO Montsant) i l’escumós Josep Coca 2015 de Sabaté i Coca (Corpinnat) com el vi i l’escumós més ben puntuats d’aquesta edició. Enguany, els premis, que organitza el digital VadeVi, celebren la desena edició. L’acte s’ha fet al Teatre Casal de Vilafranca del Penedès conduït per la periodista Natza Farré i la humorista Judit Martín. La cerimònia de lliurament dels premis s’ha retransmès en directe pel Canal 33.

Cabrida 2020 és un vi fet 100% de garnatxa negra procedent de vinyes velles, d’entre 60 i 110 anys, en sòl d’argila i granit i plantades en terrasses. La verema és manual. El vi passa dotze mesos d’envelliment en tines de roure francès de 3000 litres. La producció és de 3500 ampolles. Per la seva banda, l’escumós Josep Coca 2015 és un brut nature gran reserva elaborat amb un cupatge de xarel·lo i macabeu procedent de raïm de vinyes velles de l’Alt Penedès. La finca de Sabater i Coca conté més de trenta-quatre hectàrees de vinya amb divuit tipus de sòls diferents i seixanta quatre microparcel·les.

Llista dels vins més ben puntuats d’enguany per categories:

Vins Blancs Joves: Clos Farena 2021, Família Ametller (DOQ Priorat)

Vins Blancs Brisats: Clot del Roure Brisat 2018 Vins El Cep (DO Penedès)

Vins Blancs amb Criança: Ctònia 2019, Masia Serra (DO Empordà)

Vins Rosats Joves: Ètim la Pausa 2021, Cooperativa Falset Marçà (DO Montsant)

Vins Negres Joves: La Nit de les Garnatxes Llicorella 2021 Celler de Capçanes (DO Montsant)

Vins Negres amb Criança: Cabrida 2020, Celler de Capçanes (DO Montsant)

Vins Negres de Guarda: Coca i Fitó Carinyena 2015, Celler Coca i Fitó (DO Montsant)

Escumosos Rosats Joves (anyades posteriors a 2019): Muscàndia Rosat Pinot Noir, Caves Muscàndia (DO Cava)

Escumosos Rosats Anyades 2019 i anteriors: Sanstravé Brut Nature Rosat Trepat 2019, Celler Sanstravé (DO Cava)

Escumosos Blancs Joves (anyades posteriors a 2019): Cygnus Albireo Brut, U més U fan Tres (DO Cava)

Escumosos Blancs anyada 2019: Tres Naus Brut 2019, Cellers Domenys (DO Cava)

Escumosos Blancs anyades 2017 i 2018: Rimarts Brut Nature Gran Reserva 2017, Caves Rimarts (DO Cava)

Escumosos Blancs anyades 2016 i anteriors: Josep Coca 2015, Sabaté I Coca (Corpinnat)

Vins dolços, rancis o de postres: Masia Pairal Can Carreras Garnatxa d’Empordà, Celler Martí Fabra (DO Empordà).

I pel que fa als premis especials, s’han destacat:

Premi Vinari Vins i Licors Grau a la Trajectòria Professional en el Món del Vi: Josep Lluís Gramona, celler Gramona

Premi Vinari Euroselecció Riedel al Millor Celler: Vallformosa (DO Penedès i DO Cava), que ha estat de nou (i per tercer any) el celler que ha rebut el màxim nombre de guardons de l’edició.

Premi Vinari Gràfiques Varias a la Millor Etiqueta: Nummulit, celler El Vinyer (DO Costers del Segre)

Premi Vinari Nissan al Millor Projecte Ecològic: Vinyes d’Olivardots

Premi Vinari AGBAR a la millor iniciativa de recuperació de vinya: Celler L’Olivera – Projecte de Can Calopa

Premi Vinari Barcelona Turisme a la Millor Iniciativa de Promoció del Territori: Vinya Celler Masia

El jurat final dels premis Vinari és format per una vintena de professionals que tasta a cegues més de 250 vins procedents de tot el territori vinícola de Catalunya.

Ramon Roset, director dels premis Vinari, ha explicat a Vilaweb: “Aquesta edició dels premis Vinari no ha estat res més que l’evolució de les altres nou. És a dir, hem vist com el vi català  en aquests anys ha aconseguit ser un vi d’excel·lent qualitat, que demostra un millor nivell. Els enòlegs cada vegada fan millor; els cellers cada vegada s’adapten més als gustos del públic; es recuperen les varietats tradicionals; i sempre amb l’ànim d’agradar a tots els públics. Aquesta ha estat una edició on hem tingut un increment de participació, tal com ha passat des que vam començar, i al final és la gran festa del vi català, un vi cada vegada de més qualitat, que sedueix més públics diferents i assoleix una quota de reconeixement més gran.”

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 60€ l'any / 5€ el mes