Unides Podem-EUPV proposa de crear una Agència per a la Igualtat Salarial i la Corresponsabilitat

  • La candidatura considera que 'ha arribat el moment d'avançar en drets socials'

VilaWeb
Europa Press
25.04.2019 - 18:59
Actualització: 25.04.2019 - 22:59

Unides Podem-EUPV ha anunciat davant les eleccions del 28A vinent una bateria de propostes que, agrupades sota el lema ‘Horitzó Feminista’ pretenen ‘atallar i prevenir la violència masclista i aportar solucions a les víctimes’. Entre les mesures que propugnen figura la creació d’una Agència per a la Igualtat Salarial i la Corresponsabilitat.

‘Des d’Unides Podem tenim clar que la solució solament pot passar pel feminisme’, ha manifestat la candidata de la formació a Les Corts Valencianes per València, Pilar Lima. ‘Des d’una perspectiva netament feminista cal aportar solucions que avancen cap a una major llibertat, autonomia i seguretat de les dones. El 8-M la societat ens va llançar un desafiament al qual és imprescindible donar una resposta des de les institucions’, afegeix.

Per a Unides Podem és ‘necessària una actuació urgent, que implica fixar una dotació pressupostària real i suficient per a erradicar la violència masclista i garantir el compliment del Pacte Valencià Contra la Violència de Gènere i Masclista’.

‘Necessitem assegurar el 10% d’habitatges públiques per a dones supervivents i crear unitats específiques de violència masclista en el sistema sanitari i programes per a evitar-la en tots els nivells de l’educació’, ha explicat, per la seva banda, Rosa Pérez, candidata d’Unides Podem a Les Corts per València.

‘Però no ens quedem ací, –prossegueix – és necessari assegurar una igualtat efectiva que implica atallar la discriminació laboral i per a això crearem una Agència per la Igualtat Salarial i la Corresponsabilitat en les empreses i administració valenciana, establirem unes ajudes per a la promoció de plans d’igualtat en pimes en les seves contractacions amb la Generalitat i donarem suport a les dones empresàries i emprenedores, entre altres coses amb subvencions a les quals escullen carreres universitàries en les quals tradicionalment estan menys presents’.

Unides Podem– EU considera que ‘ha arribat el moment d’avançar en drets socials i transformar els serveis públics i el sistema de cures’.

Permisos de maternitat i paternitat iguals

En aquest context, advoca per establir ‘permisos de maternitat i paternitat iguals, intransferibles i pagats al cent per cent, educació pública de 0-3 anys, universal i gratuïta, garantir una sanitat pública i universal sense exclusions ni discriminacions, i la inversió en serveis bàsics com a residències, centres de dia i atenció domiciliària’.

Dins d’aquest ‘Horitzó Feminista’, han inclòs a més la necessitat d’un Pla Estratègic d’Habitatge que en un termini d’una dècada augmenti el parc de habitatge pública i garanteixi l’accés a joves, dones víctimes de violència masclista i persones en risc d’exclusió social, assegurar la gestió pública dels serveis socials i l’atenció a la Dependència i un Pla de Conciliació Corresponsable i Racionalització d’usos del temps, que destini recursos per a les i els autònoms durant les baixes de maternitat i que faciliti l’adaptació d’horaris i el treball des de casa.

‘Res d’açò serà plenament útil i efectiu si no vam crear una Conselleria de Feminismes i LGTBI i unitats especialitzades en totes les conselleries, amb personal especialitzat i recursos suficients. Hem de prendre’ns de debò d’una manera definitiva que la Violència Masclista i la desigualtat són problemes estructurals que requereixen solucions estructurals que asseguren la perspectiva de gènere en totes les polítiques el Consell i en els mateixos Pressupostos de la Generalitat’, conclouen.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 60€ l'any / 5€ el mes