Dinou tortugues babaues nascudes del niu ja són al seu hàbitat natural. Són les primeres que, d’un total de trenta-quatre ous, han arribat a la nit a l’aigua del mar.  Des del 15 de juny, el nou d’aquests animals han estat custodiats per voluntaris a la platja de Sant Simó de Mataró (Maresme).

Les altres quinze s’han traslladat a les instal·lacions de la Fundació CRAM, on se les criarà en captivitat, juntament amb altres vint-i-cinc tortugues que ja van néixer directament a la incubadora. En total, doncs, hi ha cinquanta-nou exemplars nascuts (al niu i a la incobadora) d’un total de setanta-sis ous, i per tant n’hi ha divuit que no han sobreviscut. Al niu queden encara noranta-set ous i es preveu que en les properes nits puguin néixer nous exemplars de tortuga.

L’Ajuntament de Mataró, el CRAM i la Generalitat mantenen activat el dispositiu per garantir la supervivència del màxim nombre d’exemplars possible i, en paral·lel, es fa un treball d’investigació sobre el comportament i moviments de l’espècie, ja que es preveu que cada vegada sigui més habitual la seva presència a la costa catalana.

Ajudeu VilaWeb, fent-vos subscriptors

Si podeu llegir VilaWeb és perquè milers de persones en són subscriptors i fan possible que la feina de la redacció arribe a les vostres pantalles.

Vosaltres podeu unir-vos-hi també i fer, amb el vostre compromís, que aquest diari siga més lliure i independent encara. Perquè és molt difícil de sostenir un esforç editorial del nivell de VilaWeb, únicament amb la publicitat.

Vicent Partal
Director de VilaWeb