La jutgessa d’un Jutjat Contenciós Administratiu de Barcelona ha anul·lat la multa de trànsit a una conductora perquè el senyal era només en català. La magistrada considera que la senyalització, per norma, també hauria de ser escrita en castellà.

La conductora havia aparcat en una zona de càrrega i descàrrega a Barcelona i l’ajuntament li va posar la multa de seixanta euros. La dona va recórrer la sanció, al·legant indefensió perquè el senyal no era retolada en castellà. L’ajuntament va defensar-se dient que els pictogrames del senyal són universals.

Però la jutgessa creu que la multa és fora de la legalitat per l’article de la llei de trànsit que diu que aquests senyals ‘s’expressaran, com a mínim, en la llengua espanyola oficial de l’estat’.

Ajudeu VilaWeb, fent-vos subscriptors

Si podeu llegir VilaWeb és perquè milers de persones en són subscriptors i fan possible que la feina de la redacció arribe a les vostres pantalles.

Vosaltres podeu unir-vos-hi també i fer, amb el vostre compromís, que aquest diari siga més lliure i independent encara. Perquè és molt difícil de sostenir un esforç editorial del nivell de VilaWeb, únicament amb la publicitat.

Vicent Partal
Director de VilaWeb