La sala d’enjudiciament del Tribunal de Comptes espanyol ha revocat la sentència condemnatòria contra l’ex-batllessa de Madrid Ana Botella i set membres del seu equip per haver venut de manera irregular 5.315 immobles protegits a fons voltors. Els habitatges eren propietat de l’Empresa Municipal d’Habitatge i Sòl (EMVS, en castellà) i 1.860 estaven ocupats per famílies necessitades. Amb aquesta decisió, Botella i el seu equip no hauran d’abonar els 22,7 milions que els reclamava la sentència.

El tribunal ha aprovat la resolució per dos vots a favor i un en contra. Concretament, els dos consellers que sumen la majoria van ser nomenats a proposta del PP. Margarita Marsical de Gante fou ministra de Justícia durant el govern de José María Aznar, marit de Botella. L’altre conseller és José Manuel Suárez Robledano. Cal dir que Manuel Aznar, cunyat de Botella, no ha participat en la resolució, però també és membre del tribunal gràcies al PP.

En contra de l’absolució només hi ha votat Felipe García Ortiz, que fou nomenat a proposta del PSOEGarcía Ortiz considera que la venda fou irregular i que l’ex-equip de govern de Madrid ha d’assumir responsabilitat per l’operació. Molts inquilins van haver d’abandonar els habitatges perquè els fons voltors van apujar els preus dels lloguers.

Aquest article que llegiu es publica gràcies als subscriptors voluntaris, que amb el seu suport econòmic i periodístic són la clau perquè VilaWeb us arribi cada dia. Si podeu contribuir amb una petita quota a fer de VilaWeb un mitjà encara més independent i de més qualitat, us demanem que us apunteu clicant ací.