Una conferència sobre el Tractat dels Pirineus a la Casa de la Generalitat a Perpinyà ha inaugurat els actes de la Diada de Catalunya Nord. La conferència, amb el títol ‘El fet català entre França i les Espanyes’, ha anat a càrrec del professor i historiador Raimon Sala-Athaner. Amb motiu dels 359 anys del tractat, pel qual les monarquies espanyola i francesa van dividir Catalunya, l’historiador ha explicat les tensions polítiques i socials que això ha implicat per a Catalunya Nord.

Els actes centrals de la diada es faran dissabte, amb una manifestació organitzada pel Col·lectiu 7 de Novembre que sortirà de la plaça de Catalunya a les 16.00. En acabat, a les 18.00, hi haurà un acte polític al Castellet. L’ANC organitza autocars des del Principat per assistir-hi.

Ajudeu VilaWeb, fent-vos subscriptors

Si podeu llegir VilaWeb és perquè milers de persones en són subscriptors i fan possible que la feina de la redacció arribe a les vostres pantalles.

Vosaltres podeu unir-vos-hi també i fer, amb el vostre compromís, que aquest diari siga més lliure i independent encara. Perquè és molt difícil de sostenir un esforç editorial del nivell de VilaWeb, únicament amb la publicitat.

Vicent Partal
Director de VilaWeb