L’Associació Unificada de Guàrdies Civils (AUGC) ha denunciat que els agents que van participar del dispositiu del primer d’octubre cobraran aquest mes de maig entre 100 i 400 euros menys. L’associació explica que durant les ‘intenses setmanes’ de l’octubre es van anul·lar permisos i festius, així com els incentius per compensar torns de nit i dies lliures.

L’AUGC lamenta que hi hagi hagut aquest descompte a les nòmines d’uns agents que ‘durant setmanes, i fins i tot mesos, amb prou feines van descansar un dia a la setmana, sempre localitzables per incorporar-se al servei’. L’associació afirma que van treballar ‘sota duríssimes condicions d’estrès i exigència’.

Durant el primer d’octubre va haver-hi més d’un miler de ferits per la violència dels cossos policíacs espanyols. El dispositiu policíac especial amb el desplaçament de vaixells als ports de Barcelona i Tarragona van tenir un cost de 87 milions d’euros.

[VilaWeb no és com els altres. Fer un diari compromès i de qualitat té un cost alt i només amb el vostre suport econòmic podrem continuar creixent. Cliqueu aquí.]