El senador italià del Partit Demòcrata Roberto Rampi ha visitat els presos polítics que hi ha tancats als Lledoners. Ho ha explicat ell mateix a les xarxes en un missatge en què denuncia la presó preventiva a què són sotmesos: ‘Es pensi el que es pensi sobre Catalunya, sobre l’autonomia, sobre la independència, sobre el referèndum, aquesta lluita té a veure amb la llibertat, els drets fonamentals, l’estat de dret i toca el fons de la idea d’Europa per al present i per al futur. I la capacitat de la política d’enfrontar i resoldre conflictes’.

Abans, Rampi va visitar el Palau de la Generalitat i es va reunir amb el president, Quim Torra, i la consellera de Cultura, Laura Borràs. En el seu missatge a les xarxes també diu que el judici dels polítics catalans arrossegarà ‘molta controvèrsia aquests mesos vinents’.

Ajudeu VilaWeb, fent-vos subscriptors

Si podeu llegir VilaWeb és perquè milers de persones en són subscriptors i fan possible que la feina de la redacció arribe a les vostres pantalles.

Vosaltres podeu unir-vos-hi també i fer, amb el vostre compromís, que aquest diari siga més lliure i independent encara. Perquè és molt difícil de sostenir un esforç editorial del nivell de VilaWeb, únicament amb la publicitat.

Vicent Partal
Director de VilaWeb