Vint-i-cinc anys després de l’assassinat de Guillem Agulló, la Comissió de Desenvolupament Humà de l’Ajuntament de València ha aprovat que un passeig del Jardí de Vivers porti el seu nom. Agulló fou assassinat a Montanejos per un grup de neonazis, l’any 1993.

Malgrat que diverses entitats van sol·licitar a l’ajuntament que es retolés un carrer amb el nom de Guillem Agulló, finalment la regidoria de Patrimoni va pactar amb els promotors que li dedicarien un dels passeigs de Vivers, un lloc més visible que els carrers que s’havien proposat als promotors de la iniciativa, que no eren cèntrics. Ara serà la regidoria de Parcs i Jardins la que retolarà aquest vial a Vivers per recuperar la memòria del jove assassinat.

La petició, l’havien feta Acció Cultural del País Valencià, Moviment contra la Intolerància, Comunitat Israelita, Federació Maranatha d’Associacions Gitanes, el Col·lectiu Lambda, Plataforma Ciutadana contra la Islamofòbia, el Centre Cultural Islàmic i Ververipén Rroms per la Diversitat.

El batlle de València, ho ha anunciat amb aquest piulet:

Ajudeu VilaWeb, fent-vos subscriptors

Si podeu llegir VilaWeb és perquè milers de persones en són subscriptors i fan possible que la feina de la redacció arribe a les vostres pantalles.

Vosaltres podeu unir-vos-hi també i fer, amb el vostre compromís, que aquest diari siga més lliure i independent encara. Perquè és molt difícil de sostenir un esforç editorial del nivell de VilaWeb, únicament amb la publicitat.

Vicent Partal
Director de VilaWeb