El retorn de Sopa de Cabra i la commemoració dels seus primers trenta anys eren dues efemèrides que havien de celebrar-se com a grans esdeveniments. I el Gran Teatre del Liceu va ser un escenari més que idoni per a l’esperat concert d’ahir, dins el Suite Festival, amb les entrades exhaurides de feia setmanes. Va ser el tret de sortida de la ronda de presentació de ‘Cercles’, el seu primer disc amb cançons noves des de fa gairebé quinze anys. Les generacions de seguidors dels Sopa de Cabra que omplien el Liceu en van quedar entusiasmats, especialment quan sonaren clàssics com ‘Si et quedes amb mi’, ‘Camins’ o ‘L’Empordà’.

Un dels moments esperats del vespre fou just al moment de començar el recital, quan un ‘Bona nit, malparits’ de Gerard Quintana atragué totes les mirades fins al fons del passadís central del pati de butaques, on tot seguit desfilaren Quintana mateix i la resta de membres de la banda: Josep Thió, (guitarra i veu), Francesc ‘Cuco’ Lisicic (baix), Josep Bosch (bateria), Jaume ‘Peck’ Soler (guitarra) i Ricard Sohn, als teclats. Després de fer referència a les ‘cares somrients’ que inundaven l’amfiteatre del Liceu i també als somriures del públic, Sopa de Cabra va obrir el recital amb dos temes nous: ‘Dolços plans’ i ‘Sense treva’.

‘Cercles’

Sopa de Cabra no ha dubtat a definir el nou àlbum, ‘Cercles’ com un dels més importants de la seva trajectòria, que combina l’essència de Sopa amb la ‘respiració del segle XXI’. D’ençà que es publicà, ha entrat setmana rere setmana a les llistes de vendes i ha acabat essent el disc en català més venut durant el darrer trimestre del 2015.

La ronda també ha despertat molta expectació, amb les entrades exhaurides igualment a Palma (29 de gener) i Girona (22 d’abril). El grup anunciarà avui a través de les xarxes socials més dates de concerts fins arribar a una desena.

Aquest article que llegiu es publica gràcies als subscriptors voluntaris, que amb el seu suport econòmic i periodístic són la clau perquè VilaWeb us arribi cada dia. Si podeu contribuir amb una petita quota a fer de VilaWeb un mitjà encara més independent i de més qualitat, us demanem que us apunteu clicant ací.