El cardenal arquebisbe de València, Antonio Cañizares.

El jutjat d’instrucció número 18 de València ha admès a tràmit els recursos d’apel·lació presentats per la Xarxa Espanyola d’Immigració i el col·lectiu de lesbianes, gais, bisexuals i transsexuals Lambda, referits a les paraules de l’arquebisbe de València, Antonio Cañizares, contra els refugiats i el col·lectiu LGTB i feminista.

El jutjat va rebutjar a principis de juny les denúncies de les dues entitats contra Cañizares per aquestes declaracions, en entendre que estaven emparades per la llibertat d’expressió. Tanmateix, ara admet els recursos per la no admissió a tràmit. Després que el magistrat hagi admès a tràmit el recurs, serà l’Audiència Provincial la que decideixi si continua endavant amb la causa.

Va ser en el marc d’una homilia quan Cañizares va alertar front a ‘l’escalada contra la família per part de dirigents polítics, amb el suport d’altres poders com l’imperi gai i certes ideologies feministes’.

L’arquebisbe es va disculpar en una carta adreçada als feligresos i va retirar les paraules que haguessin pogut ferir. Tot i així, una de les coordinadores de Lambda va dir que aquestes disculpes no eren pas suficients: ‘Es presenta com una víctima quan en realitat les víctimes som les persones que ha atacat amb les seves declaracions: el col·lectiu LGTB i el moviment feminista.’

[VilaWeb no és com els altres. Fer un diari compromès i de qualitat té un cost alt i només amb el vostre suport econòmic podrem continuar creixent. Cliqueu aquí.]