Mossos

El Jutjat d’Instrucció número 2 de Sabadell investiga els dos màxims responsables de la Regió Metropolitana Nord dels Mossos d’Esquadra pel seu paper l’1-O. Així, cita per un delicte de desobediència la comissària Cristina Manresa, i l’intendent i número 2 de la regió Xavier Creus. A més, també vol saber des de quan tenien els mòbils que es van lliurar a les patrulles aquell dia i que s’analitzin totes les comunicacions de la Sala Regional de comandament.

En una providència d’una pàgina del 23 de març, el jutjat deia que ‘a la vista de les declaracions d’investigats’, es requeria als Mossos d’Esquadra perquè en menys de cinc dies lliuressin a la unitat de policia judicial de la Guàrdia Civil de Catalunya totes les comunicacions registrades l’1 d’octubre a la Sala Regional Metropolitana Nord. Això inclou tant les comunicacions entrants com les sortints, i el seu contingut, fos quin fos el mitjà de comunicació, inclòs el denominat ‘xat corporatiu’ que han mencionat alguns investigats en les seves declaracions.

Un cop rebi la informació, la Guàrdia Civil ha d’elaborar un informe on s’analitzin totes les comunicacions. El jutjat també vol conèixer els documents que acreditin la ‘preexistència’ dels telèfons mòbils que, segons han dit alguns investigats, van ser lliurats als mossos aquell dia, i que s’acrediti la seva titularitat i quins telèfons concrets es van lliurar a cada patrulla.

Finalment, el cos policíac ha d’identificar la cap de la regió, el sotscap o intendent, responsables del Centre de Coordinació Regional vinculat amb la Sala Regional Metropolitana Nord. Un cop identificats, se’ls citarà per declarar com a investigats pel delicte de desobediència a l’autoritat judicial.

Aquest article que llegiu es publica gràcies als subscriptors voluntaris, que amb el seu suport econòmic i periodístic són la clau perquè VilaWeb us arribi cada dia. Si podeu contribuir amb una petita quota a fer de VilaWeb un mitjà encara més independent i de més qualitat, us demanem que us apunteu clicant ací.