Un informe de ServidorsCAT denuncia que dos-cents cinquanta-nou treballadors públics de la Generalitat han estat destituïts amb el 155. La majoria són càrrecs polítics i les àrees més afectades són el Diplocat, els departaments d’Economia i Hisenda i les delegacions a l’estranger. Aquest és el tercer inventari de danys que aquesta associació elabora des de l’aplicació de l’article i d’aquí a poc publicarà el quart, que serà entregat al president de la Generalitat, Quim Torra, i als nous consellers. ServidorsCAT ha considerat, a través d’un comunicat, que les mesures d’intervenció adoptades per l’estat espanyol comportaran ‘danys de gran magnitud per a les institucions, per a persones concretes i per a tota la ciutadania’. A més dels set líders independentistes exiliats, els nou empresonats i la desena de detencions a càrrecs polítics, l’informe denúncia la supressió de vint-i-quatre organismes, la intervenció de quatre organismes, i la paralització d’una setantena d’iniciatives legislatives com la proposició de llei sobre la conciliació de la vida laboral i familiar, la de lluita contra la violència de gènere i l’assetjament laboral.

L’informe elaborat per ServidorsCAT pretén recollir tots els danys soferts per les institucions i la societat catalana arran de l’aplicació del 155, ja que ‘les mesures que els provoquen sovint són desconegudes o bé són objecte d’una publicació dispersa’. L’inventari vol servir ‘com a instrument de denúncia, com a eina al servei de la informació i la memòria col·lectiva i com a mecanisme que pugui ser útil al pròxim govern legítim de Catalunya’.

A través d’un comunicat, ServidorsCAT ha denunciat que la Generalitat ‘no funciona amb normalitat, com afirmen propagandísticament les autoritats espanyoles mentre la mantenen escapçada, vigilada, al ralentí i amb un nivell d’activitat molt inferior a l’habitual’. ‘Mai no havia funcionat tan malament’, ha reblat l’associació.

A més, distingeix entre tres tipus de danys: els que han afectat directament persones concretes; els perjudicis per a les institucions, els organismes i els òrgans públics objecte de supressió, dissolució o intervenció; i la resta de danys causats en termes de pèrdua o paralització d’iniciatives, d’inversions, de subvencions o d’altres actuacions pròpies de les polítiques públiques.

L’Associació Servidors Públics de Catalunya és una entitat sense ànim de lucre que té com a finalitats contribuir a l’enfortiment i al bon govern de les institucions públiques de Catalunya; defensar els drets i les llibertats de les persones en les seves relacions amb les institucions públiques, i promoure les iniciatives necessàries per a l’aprofundiment de l’estat de dret, democràtic i social a Catalunya.

[VilaWeb no és com els altres. Fer un diari compromès i de qualitat té un cost alt i només amb el vostre suport econòmic podrem continuar creixent. Cliqueu aquí.]