Un informe de ServidorsCAT denuncia que dos-cents cinquanta-nou treballadors públics de la Generalitat han estat destituïts amb el 155. La majoria són càrrecs polítics i les àrees més afectades són el Diplocat, els departaments d’Economia i Hisenda i les delegacions a l’estranger. Aquest és el tercer inventari de danys que aquesta associació elabora des de l’aplicació de l’article i d’aquí a poc publicarà el quart, que serà entregat al president de la Generalitat, Quim Torra, i als nous consellers. ServidorsCAT ha considerat, a través d’un comunicat, que les mesures d’intervenció adoptades per l’estat espanyol comportaran ‘danys de gran magnitud per a les institucions, per a persones concretes i per a tota la ciutadania’. A més dels set líders independentistes exiliats, els nou empresonats i la desena de detencions a càrrecs polítics, l’informe denúncia la supressió de vint-i-quatre organismes, la intervenció de quatre organismes, i la paralització d’una setantena d’iniciatives legislatives com la proposició de llei sobre la conciliació de la vida laboral i familiar, la de lluita contra la violència de gènere i l’assetjament laboral.

L’informe elaborat per ServidorsCAT pretén recollir tots els danys soferts per les institucions i la societat catalana arran de l’aplicació del 155, ja que ‘les mesures que els provoquen sovint són desconegudes o bé són objecte d’una publicació dispersa’. L’inventari vol servir ‘com a instrument de denúncia, com a eina al servei de la informació i la memòria col·lectiva i com a mecanisme que pugui ser útil al pròxim govern legítim de Catalunya’.

A través d’un comunicat, ServidorsCAT ha denunciat que la Generalitat ‘no funciona amb normalitat, com afirmen propagandísticament les autoritats espanyoles mentre la mantenen escapçada, vigilada, al ralentí i amb un nivell d’activitat molt inferior a l’habitual’. ‘Mai no havia funcionat tan malament’, ha reblat l’associació.

A més, distingeix entre tres tipus de danys: els que han afectat directament persones concretes; els perjudicis per a les institucions, els organismes i els òrgans públics objecte de supressió, dissolució o intervenció; i la resta de danys causats en termes de pèrdua o paralització d’iniciatives, d’inversions, de subvencions o d’altres actuacions pròpies de les polítiques públiques.

L’Associació Servidors Públics de Catalunya és una entitat sense ànim de lucre que té com a finalitats contribuir a l’enfortiment i al bon govern de les institucions públiques de Catalunya; defensar els drets i les llibertats de les persones en les seves relacions amb les institucions públiques, i promoure les iniciatives necessàries per a l’aprofundiment de l’estat de dret, democràtic i social a Catalunya.

Per a VilaWeb el vostre suport ho és tot

Si podeu llegir VilaWeb és perquè milers de persones en són subscriptors i fan possible que la feina de la redacció arribe a les vostres pantalles.

Vosaltres podeu unir-vos-hi també i fer, amb el vostre compromís, que aquest diari siga més lliure i independent. Perquè és molt difícil de sostenir un esforç editorial del nivell de VilaWeb, únicament amb la publicitat.

Som un mitjà que demostra que el periodisme és un combat diari per millorar la societat i que està disposat sempre a prendre qualsevol risc per a complir aquest objectiu. Amb rigor, amb qualitat i amb passió. Sense reserves.

Per a vosaltres fer-vos subscriptor és un esforç petit, però creieu-nos quan us diem que per a nosaltres el vostre suport ho és tot.

 

Vicent Partal
Director de VilaWeb