Open Arms

Un grup d’eurodiputats de diversos grups i estats ha reclamat des d’Estrasburg l’alliberament del vaixell d’Open Arms retingut al port de Barcelona després del bloqueig per part de Capitania Marítima, depenent del Ministeri de Foment espanyol. Els parlamentaris, entre ells els catalans Jordi Solé (ERC), Ramon Tremosa (PDeCAT) o Ernest Urtasun (ICV), han mostrat cartells davant de l’hemicicle exigint l’alliberament de l’embarcació amb el missatge #FreeOpenArms i ‘Salvar vides no és delicte!’.

Ahir Pedro Sánchez va justificar des de l’Eurocambra que el govern espanyol té un compromís inequívoc amb el rescat d’immigrants i refugiats al Mediterrani i va argumentar que la seva política migratòria es basa en el respecte als drets humans, la legalitat i la seguretat.

Des de fa uns dies el vaixell, que havia de salpar el 8 de gener cap a la zona SAR de Líbia per continuar amb la seva tasca de salvament, es troba retingut al port de Barcelona.

Penseu amb llibertat, siguem crítics

El poder prova d'amagar la gravetat de la crisi amb crides a no apartar-se de la línia oficial, a no parlar 'd'allò que ara no toca'. VilaWeb no ho farà. No renunciarem ni un segon al pensament lliure, a parlar amb plena llibertat i a continuar essent crítics.

Ajudeu-nos a continuar essent la veu que el país necessita. Feu-vos subscriptors de VilaWeb.

Vicent Partal
Director de VilaWeb