Open Arms

Un grup d’eurodiputats de diversos grups i estats ha reclamat des d’Estrasburg l’alliberament del vaixell d’Open Arms retingut al port de Barcelona després del bloqueig per part de Capitania Marítima, depenent del Ministeri de Foment espanyol. Els parlamentaris, entre ells els catalans Jordi Solé (ERC), Ramon Tremosa (PDeCAT) o Ernest Urtasun (ICV), han mostrat cartells davant de l’hemicicle exigint l’alliberament de l’embarcació amb el missatge #FreeOpenArms i ‘Salvar vides no és delicte!’.

Ahir Pedro Sánchez va justificar des de l’Eurocambra que el govern espanyol té un compromís inequívoc amb el rescat d’immigrants i refugiats al Mediterrani i va argumentar que la seva política migratòria es basa en el respecte als drets humans, la legalitat i la seguretat.

Des de fa uns dies el vaixell, que havia de salpar el 8 de gener cap a la zona SAR de Líbia per continuar amb la seva tasca de salvament, es troba retingut al port de Barcelona.

Ajudeu VilaWeb, fent-vos subscriptors

Si podeu llegir VilaWeb és perquè milers de persones en són subscriptors i fan possible que la feina de la redacció arribe a les vostres pantalles.

Vosaltres podeu unir-vos-hi també i fer, amb el vostre compromís, que aquest diari siga més lliure i independent encara. Perquè és molt difícil de sostenir un esforç editorial del nivell de VilaWeb, únicament amb la publicitat.

Vicent Partal
Director de VilaWeb