Open Arms

Un grup d’eurodiputats de diversos grups i estats ha reclamat des d’Estrasburg l’alliberament del vaixell d’Open Arms retingut al port de Barcelona després del bloqueig per part de Capitania Marítima, depenent del Ministeri de Foment espanyol. Els parlamentaris, entre ells els catalans Jordi Solé (ERC), Ramon Tremosa (PDeCAT) o Ernest Urtasun (ICV), han mostrat cartells davant de l’hemicicle exigint l’alliberament de l’embarcació amb el missatge #FreeOpenArms i ‘Salvar vides no és delicte!’.

Ahir Pedro Sánchez va justificar des de l’Eurocambra que el govern espanyol té un compromís inequívoc amb el rescat d’immigrants i refugiats al Mediterrani i va argumentar que la seva política migratòria es basa en el respecte als drets humans, la legalitat i la seguretat.

Des de fa uns dies el vaixell, que havia de salpar el 8 de gener cap a la zona SAR de Líbia per continuar amb la seva tasca de salvament, es troba retingut al port de Barcelona.

VilaWeb necessita el vostre suport

El dret d'informació és indiscutible i, en dies com aquests que vivim, que tothom hi pugui tenir accés és més necessari que mai. A VilaWeb treballem de sempre per donar la millor informació possible amb accés lliure, sense barreres de pagament. Simplement demanem als qui pugueu i vulgueu pagar que ens ajudeu fent-vos-en subscriptors, per poder garantir la continuïtat i la independència del diari.

Trobareu més informació sobre les subscripcions en aquesta pàgina.

 

Vicent Partal
Director de VilaWeb