Empreses formatgeres de tot el país han rebut diversos reconeixements en els premis internacionals World Cheese Awards. El jurat d’aquest certamen, format per més de dos-cents cinquanta experts, ha valorat la crosta, el cos, la tonalitat, la textura, la consistència i el gust de les modalitats de formatge participants.

Formatge d’ovella
El formatge d’ovella pasteuritzat de l’empresa del Lluçanès Betara ha guanyat el premi Super Gold, el reconeixement més important del certamen. Els Formatges Artefor, de Vilassar de Dalt, han guanyat la medalla d’or amb el Rodonet d’ovella.

En la categoria d’argent, ha estat guardonat el formatge d’ovella ecològic orgànic Betara i els formatges premsat i semicurat d’ovella de l’empresa Almassora, de Castelló. Aquesta companyia també ha guanyat el bronze pel formatge portuguès d’ovella.

Formatge de vaca
Entre els formatges de vaca, l’empresa Lacto Industrial Menorquina ha guanyat l’or amb el producte Cala Blanc, l’argent amb el Maó Curat Sa Canova i el bronze amb el Brossat Sa Canova.

El formatge Cala Blanc de Lacto Industrial Menorquina

La formatgeria Subaida, de Maó, també ha guanyat la medalla d’or pel formatge curat Subaida, l’argent pel semicurat Subaida i el bronze per l’anyenc Subaida. Els Formatges Baridà, de l’Alt Urgell, també han estat guardonats amb la medalla d’or en aquesta categoria. El formatge Son Vives semicurat, de la formatgeria menorquina Son Vives, i el formatge del Pirineu Neu del Cadí han guanyat el bronze.

Formatge de cabra
Les medalles d’or en la categoria de formatges de cabra han estat atorgades als Formatges Artesans de Ponent pel seu curat de cabra i als Formatges Almassora pel formatge de cabra curat al pebre vermell. Aquesta formatgeria també ha guanyat una medalla d’argent pel formatge premsat de cabra. Però no ha estat pas l’única empresa premiada amb aquesta medalla: també l’han guanyada la formatgeria Mas el Garet, de Tona, pel formatge de cabra de la Garrotxa ecològic; la Formatgeria Castell-llebre, de Lleida; els formatges Queronsa, d’Alacant, pel formatge curat de llet de cabra amb romaní; els Formatges Muntanyola, de Salvador de Guardiola, pel seu formatge blau de cabra, i l’empresa Betara pel formatge de cabra amb romaní pasteuritzat, el formatge de cabra Farcellet pasteuritzat i el formatge de cabra amb pebre pasteuritzat.

El formatge de cabra amb cervesa de Betara.

Pel que fa al bronze, Betara també ha estat premiada amb el formatge de cabra ecològic amb castanya, el formatge de cabra amb cervesa pasteuritzat i el formatge de cabra cremós pasteuritzat. També han guanyat el bronze els Formatges Muntanyola, pel seu vell reserva de cabra, i Mas el Garet, pel Garet gran ecològic.

Si podeu llegir VilaWeb és perquè milers de persones en són subscriptors i fan possible que la feina de la redacció arribe a les vostres pantalles.

Vosaltres podeu unir-vos-hi també i fer, amb el vostre compromís, que aquest diari siga més lliure i independent. Perquè és molt difícil de sostenir un esforç editorial del nivell de VilaWeb, únicament amb la publicitat.

Som un mitjà que demostra que el periodisme és un combat diari per millorar la societat i que està disposat sempre a prendre qualsevol risc per a complir aquest objectiu. Amb rigor, amb qualitat i amb passió. Sense reserves.

Per a vosaltres fer-vos subscriptor és un esforç petit, però creieu-nos quan us diem que per a nosaltres el vostre suport ho és tot.

Vicent Partal
Director de VilaWeb