Francesc Vendrell, qui fou portaveu del PP català durant la presidència de Josep Piqué, ha reaparegut en l’escenari polític amb unes declaracions molt crítiques amb el seu antic partit i el procediment judicial contra l’independentisme. En una entrevista a El Versió RAC-1, Vendrell ha dit que ‘no puc entendre’ la situació dels presos polítics. ‘Em sap molt de greu que aquests ciutadans estiguin a la presó. Per mi no té sentit. Jo no nego que hi pugui haver una part delictiva, però afirmo que ve d’un procés polític mal portat per tots. I per això, potser caldria confrontar-lo políticament’, ha dit.

Per a Vendrell, els presos polítics van comparèixer voluntàriament davant de l’Audiència espanyola, tot i que podrien haver ‘marxat a Cuba’. ‘No els va anar a cercar la Guàrdia Civil, varen comparèixer de manera voluntària’, afirma. Segons l’ex-portaveu del PP, Junqueras i Sànchez podrien incórrer en una reiteració delictiva si són alliberats, de la mateixa manera que ho poden fer la resta de consellers de Carles Puigdemont que han sortit de la presó i ara són diputats. Per aquest motiu reitera que ‘no aconsegueixo entendre’ la presó provisional.

Crítiques al PP
Vendrell, com a membre del Síndic de Greuges, no té cap militància política. Tanmateix, preguntat si tornaria a donar-se d’alta al PP de Catalunya, l’ex-portaveu ha restat en silenci una bona estona abans de respondre. ‘És una pregunta complicada, perquè la resposta em sap greu. No’, ha contestat. Per a ell, el PP a Catalunya ‘no pot ser una cosa residual’ i calen molts replantejaments polítics.

[VilaWeb no és com els altres. Fer un diari compromès i de qualitat té un cost alt i només amb el vostre suport econòmic podrem continuar creixent. Cliqueu aquí.]