TERRASSA (BARCELONA), 14 (EUROPA PRESS)

Un estudi promogut per la Cambra de comerç, Indústria i Serveis de Terrassa ha augurat optimisme a la indústria creativa i cultural local, condicionada especialment per l’evolució de la tecnologia i la indústria 4.0.

El treball també ha constatat que hi ha “una escassa cooperació sectorial i intersectorial, així com la falta d’aprofitament de les sinergies” en les organitzacions públiques i privades, segons ha informat l’organisme egarenc aquest divendres en un comunicat.

Ha apuntat “les dificultats de finançament” de les empreses del sector, que la gran majoria són de petita dimensió, a més de les dificultats per accedir a les ajudes públiques i fer el salt a mercats internacionals.

Per això s’ha suggerit elaborar un pla estratègic amb la implementació de màrqueting digital i un pla de formació, posant en valor la FP Dual.

Així mateix, l’estudi ha assenyalat la baixa valoració del treball creatiu per part del consumidor, al qual se l’ha de sumar “un entorn desfavorable” des de la perspectiva legal amb la llei del mecenatge i l’alteració dels drets de la propietat intel·lectual, que s’incompleixen constantment assenyalant cap a les plataformes de continguts ‘en línia’.

La Cambra de Terrassa ha decidit iniciar un pla d’acció en aquest camp després de conèixer aquests resultats, en el marc del projecte europeu Chimera –integrat per l’ens vallesà, juntament amb el Parc Audiovisual de Catalunya i representants d’Itàlia, Eslovènia, França, Grècia, Portugal i Albània– i espera una trobada internacional el 5 d’octubre a Eslovènia.

Penseu amb llibertat, siguem crítics

El poder prova d'amagar la gravetat de la crisi amb crides a no apartar-se de la línia oficial, a no parlar 'd'allò que ara no toca'. VilaWeb no ho farà. No renunciarem ni un segon al pensament lliure, a parlar amb plena llibertat i a continuar essent crítics.

Ajudeu-nos a continuar essent la veu que el país necessita. Feu-vos subscriptors de VilaWeb.

Vicent Partal
Director de VilaWeb