Un grup d’ultres ha despenjat aquesta nit el llaç groc de la façana de l’Ajuntament de Barcelona utilitzant un bastó, i ha provat de fer igual al Palau de la Generalitat. La Guàrdia Urbana ha aconseguit recuperar-lo abans que se l’emportessin. L’acció es pot veure en un vídeo que ha penjat a Twitter el compte espanyolista Los de Artós. Quan els interpel·len els agents de la Guàrdia Urbana, els autors repliquen que el llaç no pot ser allà perquè ‘ho ha ordenat un jutge’, en referència a l’ordre de la Junta Electoral espanyola. Tots ells han estat identificats per la Guàrdia Urbana i també pels Mossos d’Esquadra.

Després d’aconseguir baixar la lona amb el llaç de la façana de l’ajuntament, hi ha hagut un estira-i-arronsa amb la Guàrdia Urbana. Els agents els diuen que el llaç és propietat de l’ajuntament i que no se’l poden emportar. ‘No defensem res, no podeu emportar-vos això’, se sent que diu un urbà. ‘Això és desobediència a un jutge’, insisteixen els autors del vídeo. La lona ha acabat trencada.

L’acció ha estat cap a dos quarts de dues de la matinada. A les nou del matí, l’ajuntament ha tornat a posar el llaç groc. El consistori no ha rebut cap requeriment de la Junta Electoral.

Ajudeu VilaWeb, fent-vos subscriptors

Si podeu llegir VilaWeb és perquè milers de persones en són subscriptors i fan possible que la feina de la redacció arribe a les vostres pantalles.

Vosaltres podeu unir-vos-hi també i fer, amb el vostre compromís, que aquest diari siga més lliure i independent encara. Perquè és molt difícil de sostenir un esforç editorial del nivell de VilaWeb, únicament amb la publicitat.

Vicent Partal
Director de VilaWeb