Últim dia per a comprovar les dades del cens del 27-S

  • La consulta s'aconsella especialment als catalans residents a l’estranger de manera permanent

VilaWeb
Redacció
17.08.2015 - 06:00

Avui és l’últim dia que es poden consultar reclamacions i presentar-les sobre el cens per a les pròximes eleccions al Parlament de Catalunya, convocades per al 27 de setembre. Figurar al cens és imprescindible per a votar. La consulta s’aconsella sobretot als electors que hagin canviat de domicili, als qui votin per primera vegada i, especialment, als catalans residents a l’estranger de manera permanent. En aquest darrer cas, cal comprovar que s’és inscrit al cens electoral de residents a l’estranger (CERA).

És convenient de fer la consulta al cens no solament per a comprovar si s’hi és inscrit, sinó també per a verificar que les dades són correctes i, en cas que no ho siguin, sol·licitar-ne la modificació, perquè es tramiti a la delegació provincial de l’Oficina del Cens Electoral corresponent.

Quant als residents a l’estranger, el govern català recomana especialment la consulta del CERA a les persones que s’hagin traslladat recentment a l’estranger o hagin canviat de domicili i a les persones que hagin fet divuit anys fa poc.

El vot estranger, un desafiament
Els 200.000 catalans que viuen a l’estranger i que volen votar el 27-S tenen un precedent poc positiu. A les eleccions al parlament del novembre del 2012 molts ciutadans no van poder exercir el dret de vot. Hi va haver moltes incidències a tot el món i queixes dels entrebancs amb què es trobaven els ciutadans a ambaixades i consolats espanyols. Per aquest motiu, el govern i també unes quantes entitats hi han posat una atenció especial.

El govern informa de tots els procediments i tràmits per a votar des de fora de Catalunya en aquesta web i l’ANC ha engegat una campanya per a explicar els passos que cal seguir.

El 29 d’agost, una altra data límit per al vot estranger
Si avui s’acaba el termini per a consultar el cens, el 29 d’agost és una altra data límit per al vot estranger. És l’últim dia que es pot presentar l’imprès de sol·licitud de vot a les ambaixades o consolats espanyols.

Més notícies

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any