Com cada any, Ulldemolins viurà diumenge una festa peculiar vinculada a la Quaresma i el Priorat: la jornada gastronòmica de la truita d’espinacs amb suc. El segon diumenge de març el municipi dedica el dia a cuinar i degustar la truita amb suc que es menja a la comarca quan arriba la Quaresma i, tradicionalment, es deixa de menjar carn.

La diada començarà a les 8.00 amb un esmorzar popular al poliesportiu. Els assistents podran tastar productes propis del Priorat com el pa de galet, llonganissa a la brasa, arengada, oli d’oliva i vi. I després podran anar a comprar al mercat d’artesania. A més, a les 10.30 s’obriran degustacions de truita amb suc elaborades pels restauradors i comerços locals.

Però el plat fort arribarà poc abans de migdia, quan començarà el concurs de truites d’espinacs i fesols amb salsa. Els participants portaran les truites a la plaça del Loreto i un jurat d’honor, presidit pel xef Marc Ribas, amb representants de l’Escola d’Hoteleria de Cambrils, les tastarà. A les 14.00, el jurat lliurarà els premis a les tres truites més gustoses i a les tres més ben guarnides.

Música, espectacles de carrer, jocs tradicionals, demostracions culinàries i molta truita en totes les versions; la Diada de la truita amb suc oferirà a autòctons i forasters, que poden arribar a ser més de tres mil, un tastet de la rica i variada cultura gastronòmica popular del país.

[VilaWeb no és com els altres. Fer un diari compromès i de qualitat té un cost alt i només amb el vostre suport econòmic podrem continuar creixent. Cliqueu aquí.]